Trnava Bike Paradise: Otvorili najväčší pumptrackový areál na Slovensku!

NETKY.SK • 28 Júl 2023, 18:30 • 2 min
Trnava Bike Paradise: Otvorili najväčší pumptrackový areál na Slovensku!

Od piatka majú fanúšikovia terénneho bicyklovania v Trnave dôvod na radostnú udalosť. V meste sa otvoril aktuálne najväčší pumptrackový areál na Slovensku, ktorý ponúka široké možnosti pre jazdcov rôznych vekových kategórií.

slovakia

left justify in out

S rozlohou 6375 štvorcových metrov a rôznorodými cyklistickými okruhmi sa stáva tento umelý uzatvorený okruh na Ulici Ludvika van Beethovena na sídlisku Prednádražie skutočným rajom nielen pre cyklistov, ale aj jazdcov na kolobežkách, skateboardoch a inline korčuliach. Informáciu o otvorení nového športoviska potvrdila vedúca odboru komunikácie trnavskej radnice, Zuzana Hrinková Siebenstichová. Areál vznikol na mieste bývalého bikrosového areálu a pozostáva z niekoľkých cyklistických okruhov, ktoré sú prispôsobené rôznym jazdeckým zručnostiam. Hlavný pumptrack meria takmer 249 metrov a je určený pre skúsenejších jazdcov, kým detský okruh s dĺžkou vyše 87 metrov je vhodný pre deti a začiatočníkov.
V rámci areálu nájdu návštevníci aj plochy na tréning zručností, tzv. "bazén", U-rampu a tréningovú plochu s nábehmi, ktoré sú špeciálne určené pre skejtbordistov. Po náročnej jazde si môžu oddýchnuť na priestoroch parkového sedenia vo svahu, kde sú k dispozícii lavičky, stojany na bicykle a pitná fontánka. Realizácia tohto športoviska bola možná vďaka financovaniu z eurofondov vo výške takmer milión eur, získaných prostredníctvom výziev v programovom období 2021 - 2027. Práce na stavbe sa začali v septembri 2022, no kvôli nepriaznivým poveternostným a klimatickým podmienkam v zimnom období sa realizácia stavby predĺžila. Na začiatku júla bol do predčasného užívania odovzdaný detský pumptrack.
Nový pumptrackový areál v Trnave sa tak stáva významným miestom pre cyklistov a jazdcov, ktorí majú jedinečnú možnosť trénovať svoje zručnosti a prežívať nezabudnuteľné zážitky na bicykloch, kolobežkách či skateboardoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies