Ministerstvo zdravotníctva spustilo štvrté očkovanie proti koronavírusu

NETKY.SK • 20 Júl 2022, 13:12 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva spustilo štvrté očkovanie proti koronavírusu

Bratislava - Na Slovensku sa spustilo očkovanie štvrtou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 pre ľudí starších ako 50 rokov.

slovakia

left justify in out

Ministerstva zdravotníctva informuje o spustení štvrtého očkovania. Momentálne ho rezort spustil pre ľudí nad 50 rokov. Od budúceho týždňa má byť sprístupnené  aj prihlásenie na druhú booster dávku pre imunokompromitovaných pacientov od 12 rokov.


„Odstup od podania prvej booster dávky musí byť minimálne štyri mesiace alebo tri mesiace od prekonania ochorenia COVID-19," ozrejmil rezort. Záujemcov zaočkujú vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech, a to bez ohľadu na ich predchádzajúce vakcíny.


Prečítajte si aj: Ukrajina sa spolieha na prísľuby USA, vojnu chce vďaka nim vyhrať do zimy

 

img


Ministerstvo informuje, že na očkovanie sa dá registrovať prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk. Záujemcovia môžu využiť aj možnosť očkovania bez registrácie. Zoznam voľných termínov je zverejnený a každý týždeň aktualizovaný na stránke MZ," dodal rezort zdravotníctva. Očkovanie je podľa ministerstva najúčinnejšou ochranou pred ťažkým priebehom ochorenia, hospitalizáciou či úmrtím.

Mohlo by vás zaujímať: Putin vyslovil to, čo ho sa všetci Európania obávali

Odborník na tropickú medicínu profesor Vladimír Krčméry sa pre PLUS 7 dní vyjadril, že spustenie len týchto očkovacích skupín rozhodne nestačí. 

 

„V auguste a septembri by som očkoval seniorov a tých, ktorí sú 6 až 9 mesiacov po poslednej dávke, ak príde tretia epidémia s novým variantom, bude potrebné očkovať tzv. chrípkovým scenárom, čiže plošne. Takto zabránime zatváraniu škôl, DSS a nepríjemným karanténnym obmedzeniam hromadných podujatí, ktoré si nik neželá,“ uviedol.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona