Turecko sa nestavia proti vlastníctvu jadrových zbraní

NETKY.SK • 5 September 2019, 11:30 • 2 min
Turecko sa nestavia proti vlastníctvu jadrových zbraní

ANKARA - Prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan počas včerajšieho neskorého večera prehlásil, že Turecku zakazujú vlastniť jadrové hlavice práve tie krajiny, ktoré nimi disponujú.

slovakia

left justify in out

V prejave, ktorý sa odohral v rámci programu na ekonomickom fóre v meste Sivas spomenul tiež Izrael, ktorý podľa neho svojimi jadrovými zbraňami stavia do pozoru iné štáty. 

 

"Niektoré štáty majú rakety s jadrovými hlavicami - nie iba jednu alebo dve. Ale (oni hovoria), že ja by som ich vlastniť nemal. Neakceptujem to," vyjadril sa turecký prezident.

 

 

Nevyjadril sa s určitosťou k tomu, či Turecko má v úmysle nadobudnúť nejaké jadrové hlavice. Konštatoval však, že "takmer všetky" rozvinuté krajiny jadrové zbrane vlastnia.

 

 

"Máme tu neďaleko Izrael, však? Zastrašujú nimi (iné krajiny)," dodal. Agentúra DPA pripomína, že Erdogan je kritikom Izraela a často tvrdí, že izraelské kroky voči Palestínčanom sú podobné metódam využívaným nacistami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies