Trhy čakajú na správy z amerického trhu práce, cena WTI sa drží pod 89 USD

NETKY.SK • 2 September 2011, 14:14 • 2 min
Trhy čakajú na správy z amerického trhu práce, cena WTI sa drží pod 89 USD

Trhy čakajú na správy z amerického trhu práce, cena WTI sa drží pod 89 USD

slovakia

left justify in out

img

Cena severomorskej ropy Brent sa stále drží okolo hranice 114 USD za barel (159 litrov) a americkej WTI pod 89 USD/barel, keďže investori vyčkávajú na informácie z amerického trhu práce. Údaje o zamestnanosti, ktoré dnes USA zverejnia, by mali naznačiť, či najväčší spotrebiteľ ropy na svete bude schopný vyhnúť sa recesii, čo by znamenalo pokračovanie dopytu po rope.

Investori okrem toho sledujú, či nedôjde k výraznejšiemu narušeniu dodávok ropy z oblasti Mexického zálivu, keďže nová tropická depresia, ktorá by v prípade dosiahnutia sily tropickej búrky mala dostať pomenovanie Lee, už donútila niektoré veľké firmy v oblasti preventívne obmedziť produkciu.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v októbri klesla na poludnie v Singapure o 25 centov na 88,68 USD (62,08 eura) za barel, ropa smeruje za celý týždeň k rastu až o takmer 4 %, čo by bol jej najvyšší rast od začiatku júla. Štvrtkové obchodovanie uzatvorila WTI rastom o 12 centov na úrovni 88,93 USD/barel.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent obchodovanej v Londýne klesla o 11 centov na 114,18 USD/barel. Za celý týždeň však Brent smeruje k rastu o vyše 2 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies