Ruské rakety včera zasiahli pizzeriu v Kramatorsku, hlásia dve obete a 22 zranených

NETKY.SK • 28 Jún 2023, 09:45 • 2 min
Ruské rakety včera zasiahli pizzeriu v Kramatorsku, hlásia dve obete a 22 zranených

KREMATORSK - Najmenej dve obete na životoch a 22 zranených si vyžiadal ruský nálet, ktorý v utorok večer zasiahol obchodné centrum vrátane pizzerie v centre mesta Kramatorsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Najmenej dve obete na životoch a 22 zranených si vyžiadal ruský nálet, ktorý v utorok večer zasiahol obchodné centrum vrátane pizzerie v centre mesta Kramatorsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. TASR o tom informuje podľa správy stanice Sky News odvolávajúcej sa na ukrajinské úrady. "Na mesto Kramatorsk boli vypálené dve rakety... (a to) na stravovacie zariadenie v centre mesta, kde sa nachádzalo veľké množstvo civilistov," uviedol gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko.

 

Spravodajca agentúry AFP informoval, že v blízkosti zasiahnutej a zničenej reštaurácie Ria Pizza sa zhromaždil dav ľudí. Videl tiež prichádzať políciu, sanitky, vojakov aj starostu Kramatorsku. Na mieste prebieha záchranná a pátracia operácia. Pizzeriu údajne s obľubou navštevovali tamojší novinári. Po útoku zostalo poškodených aj niekoľko súkromných obytných budov. Jeden z kuchárov, ktorému sa podarilo z reštaurácie dostať, uviedol, že v čase útoku v nej bolo "veľa ľudí". Jedna z návštevníčok zase so slzami v očiach opísala, ako v pizzeri uviazol jej nevlastný brat. Kramatorsk je posledným veľkým mestom na východe Ukrajiny, ktoré stále ovláda Kyjev. Leží približne len 30 kilometrov od frontovej línie, pred vojnou malo takmer 150.000 obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies