Štát vyhradí na výstavbu Národného cyklistického centra vysokú čiastku

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 6:18 • 2 min
Štát vyhradí na výstavbu Národného cyklistického centra vysokú čiastku

BRATISLAVA - Na Slovensku vyrastie Národné cyklistické centrum, štát na neho poskytne 29 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Vláda schválila čerpanie dotácie pre Slovenský zväz cyklistiky, ktoré by malo prebiehať v rokoch 2019-2023. "Hlavným cieľom projektu je vybudovanie multicyklistického komplexu umožňujúceho celosezónne prevádzkovanie všetkých odvetví cyklistiky," dodalo ministerstvo financií.

 

img

 

Novovybudovaná Národne centrum by malo byť využívané najmä na tréningy, organizovať by sa tu však mali aj domáce či medzinárodné podujatia. "Bude slúžiť rovnako na rozvoj profesionálnej cyklistiky na vrcholovej úrovni, podporu rozvíjania mladých talentov, ako aj na využitie aktívneho trávenia voľného času širokej verejnosti od detských kategórií až po seniorské kategórie. Jeho využiteľnosť je široká aj pre iné zväzy a športy, pretože cyklistika patrí k základnej všeobecnej príprave všetkých športov," vysvetľuje ministerstvo.

 

img

 

Podľa medzinárodných predpisov by takéto zariadenie malo zahŕňať aj ubytovacie, servisné, stravovacie či technické centrum, čo by rovnako malo byť súčasťou výstavby. Okrem toho budú dobudované cyklotrasy, aby sa sem dalo bez problémov dopraviť na bicykli. "V prípade, ak si realizácia výstavby projektu vyžiada zvýšené náklady, tieto budú hradené Slovenským zväzom cyklistiky a bankovým úverom," konštatuje sa v návrhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona