Tréner z Konga dostal 20-ročný dištanc za sexuálne zneužitie

NETKY.SK • 21 Október 2023, 08:30 • 2 min
Tréner z Konga dostal 20-ročný dištanc za sexuálne zneužitie

ZURICH - Mládežnícky tréner z Konga dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) 20-ročný dištanc za sexuálne zneužitie maloletého hráča.

slovakia

left justify in out

Etická komisia FIFA potrestala Jonathana Bukabakwu po zverejnení správ miestnych médií, ktoré sa týkali obvinení trénera zo sexuálneho zneužitia neplnoletých. "Viacerí futbaloví tréneri z rôznych regiónov a líg v Kongu boli obvinení zo zneužitia maloletých hráčov," uviedla FIFA vo svojom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AP.

Bukabakwa navyše dostal pokutu 100.000 švajčiarskych frankov, i keď nie je jasné, či si FIFA môže vynútiť úhradu čiastky. Trénerovi predbežne zastavili činnosť už v marci, vyšetrovanie naďalej prebieha.

AP pripomenula, že FIFA v uplynulých rokoch trestala aj v medializovaných prípadoch sexuálnych zneužívaní hráčov v Afganistane, Haiti či Gabone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Naija Times (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies