Tréner Spartaku Trnava M. Gašparík: S nováčikmi zatiaľ spokojnosť, celkovo je ešte na čom pracovať

NETKY.SK • 17 Január 2024, 10:25 • 2 min
Tréner Spartaku Trnava M. Gašparík: S nováčikmi zatiaľ spokojnosť, celkovo je ešte na čom pracovať

TRNAVA - Futbalisti Spartaka zakončili v pondelok prvú časť sústredenia na Malte, ktoré si spestrili 6. ročníkom turnaja Tipsport Malta Cup. Vo všetkých troch zápasoch svojim súperom podľahli, čo však nie je v tejto fáze úplne prvoradé, nakoľko zostavy boli vo všetkých prípadoch kombinované a išlo najmä o to, odhaliť v akej forme sú jednotliví hráči a ako sa vedia vysporiadať s danou situáciou.

slovakia

left justify in out

Kým Olomouc Hradec KrálovéAustria Viedeň odcestovali včera naspäť domov, Trnavčania ostávajú na Malte až do nedele, kde ich čaká dvojfázová zaberačka. O tom, ako bol spokojný s výkonmi v zápasoch a čo má ešte pripravené na svojich zverencov v tomto týždni porozprával tréner Michal Gašparík.

 

„Príprava je krátka a hneď sme nabehli do ostrých zápasov, ale každý z nich je poučný a konfrontácia je pre nás dobrá, najmä s Čechmi a Rakúšanmi. Hrajú veľmi agresívne, tvrdo a to nám robilo dosť problém. Potom chýbala futbalovosť. Chceli sme dať šancu všetkým chalanom, ani raz nehrala základná zostava, minutážou boli všetci plus mínus rovnako. Raz začínali jedni, potom druhí, lebo je rozdiel hrať prvý alebo druhý polčas. Z tohto pohľadu je spokojnosť, hráči sa nezranili. Spokojnosť je s hráčmi, ktorí mali vyššiu výkonnosť, na druhej strane ešte veľa hráčov optimálnu formu nemá. Máme čas to doladiť a vybrať základnú zostavu. Zápasy boli vcelku vyrovnané, šance mali súperi, mali sme ich aj my, no boli sme dosť neefektívni. Mali sme situácie, ktoré mohli skončiť väčším počtom gólov, na druhej strane, v defenzíve bolo tých gólov dosť. To si ešte dáme do poriadku, aj zloženie obrannej štvorice a nejakých hráčov pred nimi," hovorí tréner Gašparík.

„Teraz máme druhú časť sústredenia, kde sme ani nedali zápas kvôli tomu, že príprava je krátka. Budeme mať dvojfázové tréningy, aby sme to trocha pritvrdili a kondične zabrali, lebo potom už nebude čas. Máme generálku a ideme naostro,“ hovorí tréner Gašparík.

 

Na sústredení chýbali zranení Štefánik, Kóša a Bolaji. Po druhom zápase odcestoval do USA Adrian Zeljkovič, ktorého povolali na reprezentačný kemp zo slovinskej reprezentácie. Naopak, hneď od začiatku prípravy mal Gašparík k dispozícii dvojicu nových stredopoliarov – Tomislava Krizmaniča a Jaheema Burkeho, tretí nováčik, Tomáš Poznar sa pripojil k výprave na Malte.

 

„Verím, že všetci traja budú prínosom. Prví dvaja sú mladí chlapci, ktorí pravdepodobne budú potrebovať nejaký čas na aklimatizáciu. V treťom zápase Burke nehral, lebo mal trocha preťažený organizmus a odzrkadlilo sa to na jeho stave, začalo ho pobolievať a mal aj zvýšenú teplotu. V zápasoch ukázal dobré veci, vždy niečo zaujímavé a verím, že na to nadviaže. Škoda, že Krizmanič v poslednom zápase musel ísť skoro dolu kvôli rozrazenému obočiu. Proti Austrii veľmi dobre naskočil, nestrácal lopty, ukázal silnú stránku. Poznar má za sebou prvý zápas, bolo to ťažké preňho, lebo ani kondične nie je ešte nachystaný, spoznáva sa s chalanmi. Odpracoval šesťdesiat minút a kondične mu to pomôže,“ uzatvára Gašparík



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FC Spartak Trnava, Foto: FC Spartak Trnava
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies