Bude očkovanie povinné? Ministerka spravodlivosti Kolíková nič nevylučuje!

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 07:04 • 2 min
Bude očkovanie povinné? Ministerka spravodlivosti Kolíková nič nevylučuje!

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková nevylúčila povinné očkovanie u vybranej skupiny obyvateľov pre obavy z príchodu tretej vlny pandémie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V diskusnej relácii na hrane televízie Joj to skonštatovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Ako sama uviedla, s hrozbou tretej vlny pandémie koronavírusu je legitímne hovoriť o prípadnej povinnosti zaočkovať sa pre vybrané skupiny ľudí.

 

Povinné očkovanie pre vybrané profesie

Podľa jej názoru prichádzajú do úvahy napríklad zamestnanci kritickej infraštruktúry, záchranári, ošetrovatelia, ozbrojené zložky, potravinári alebo napríklad aj sudcovia.

„Vieme, že tá zaočkovanosť je potrebná, to sa určite zhodneme, že touto cestou treba ísť," povedala Kolíková. Doplnila, že je preto potrebné diskutovať o ústavnom rámci celej veci

 

Pellegrini hovorí o diktátorskom režime
Podľa lídra strany Hlas-SD Petra Pellegriniho by povinnosť očkovať sa bola obrovskou chybou. „My nie sme žiadny diktátorský režim, že vy tu prikážete. Ako sme zvládli druhú vlnu?," povedal s tým, že napriek tomu, že počas druhej vlny bola nízka zaočkovanosť, štát fungoval.

Povinné očkovanie by podľa Pellegriniho medzi ľudmi vyvolalo ešte väčšiu nevôľu. „Ešte menej ľudí sa bude chcieť dať očkovať. Neviem si predstaviť, kde na to chcete zobrať právny rámec," dodal.
 

Prečítajte si tiež: Jediný spôsob na zastavenie delta variantu je podľa prezidentky SR očkovanie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona