Tréner Říha po prípravnom zápase s Medveščakom: Škoda dvoch chybičiek

NETKY.SK • 17 August 2016, 08:32 • 2 min
Tréner Říha po prípravnom zápase s Medveščakom: Škoda dvoch chybičiek

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava remizovali v utorkovom prípravnom stretnutí na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu s ďalším účastníkom KHL Medveščakom Záhreb 2:2. V nesúťažných dodatkových nájazdoch triumfoval chorvátsky klub 1:0.

slovakia

left justify in out

O góly "belasých" sa postarali Žiga Jeglič a Ivan Švarný. Tréner Miloš Říha nechal v zápase odpočívať útočné trio Jonathan Cheechoo, Jeff Taffe a Radek Smoleňák ako i obrancu Tomáša Kundrátka.

 

Slovenský zástupca v KHL odohral v príprave zatiaľ deväť zápasov, z ktorých päť vyhral, jeden remizoval a tri prehral. V generálke na novú sezónu sa slovanisti stretnú vo štvrtok o 19.00 h opäť pred domácim publikom s českým klubom HC PSG Zlín. Súťažnú sezónu otvoria dvojzápasovým tripom, začnú ho v utorok 23. augusta na ľade Ak Bars Kazaň a o dva dni neskôr sa predstavia na štadióne Lady Togliatti.

 

prípravný zápas

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 2:2 (1:0, 0:0, 1:2), 0:1 na dodatkové nájazdy

Góly: 9. Jeglič (Plastino), 60. Švarný (Plastino) - 48. Hedberg, 48. Mertl (Genoway, Morrisonn). Rozhodujúci nájazd: Mahbod. Rozhodovali: Goga, Fridrich – Kacej, Tvrdoň, vylúčení: 7:9 na 2 min., navyše Parlett (Medveščak) 10 min., za nešp. správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 5127 divákov.

Zostava Slovana: Pogge – Plastino, Švarný, Starosta, Luža, Rosandič, Bačík, Němeček – Jeglič, Viedenský, Nedorost – Lušňák, Chipchura, Skalický - Kubalík, Šiška, Petráš – Vopelka, Halama

 

Po úvodnej oťukávačke mal prvú šancu Slovana v 7. min. Jeglič, ktorý sa predral do úniku, tiesnený však nezakončil dôrazne. Vypýtal si aspoň faul a v následnej presilovke o dvoch hráčov práve slovinský krídelník otvoril skóre, keď z ľavého kruhu na vhadzovanie parádne trafil ku bližšej žŕdke - 1:0. Tento moment pridal "belasým" na sebadôvere a ďalší priebeh sa niesol v ich réžii. V druhej tretine sa viac osmelil aj Medveščak, v 26. min. neuspel spoza bránky Genoway a o minútu neskôr Hedberg iba rozozvučal ľavú žŕdky Poggeho bránky. Hráči chorvátskeho klubu hrali často za hranicou dovoleného, na ľade sa začali množiť šarvátky, výsledkom čoho boli časté vylúčenia. Náskok Slovana mohli zvýšiť v presilovke Nedorost i Viedenský, chýbal im však pred Taylorovou bránkou potrebný dôraz. V 45. min. Poggeho druhýkrát v zápase zachránila konštrukcia bránky, keď Morrisonnova delovka obtrela žŕdku. Všetko si hostia vynahradili v 48. min, keď v priebehu 41 sekúnd otočili skóre. Najprv Hedberg pretlačil puk so šťastím za brankára Slovana a potom Mertl prešiel cez Lužu a zavesil na 1:2. Následne Mertl a Bolduc nevyužili šance na rozhodnutie. Domáci v závere vrhli všetky sily do útoku a v záverečnej power play bez brankára sa 5,2 sekundy pred koncom podarilo Švarnému vyrovnať. Zápas sa tak skončil remízou, v dodatkových nájazdoch triumfovali hostia, keď jediný nájazd premenil Mahbod.

 

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Po turnaji Steel Cup to bol pre nás výborný zápas na prípravu. Vzhľadom na zostavu, v akej sme hrali, si myslím, že to chalani zvládli, akurát škoda tých dvoch chybičiek, ktoré sme spravili. Dve tretiny sme pracovali výborne, vytvorili sme si šance, škoda, že sme ich nepremenili. Verím, že si tie góly šetríme na ostré zápasy. Chceli sme dať naposledy v príprave šancu mladých chlapcom, aby sa nám ukázali v ťažkom zápase a aby sme vedeli, kedy ich môžeme použiť. Myslím si, že sme na sezónu pripravení dobre, už vieme, ako bude mužstvo postavené a ladené. Musíme sa ešte zlepšiť v premieňaní šancí a dohraní zápasu do konca."

 

Marek Viedenský, útočník a kapitán Slovana: "Ja som sa snažil, aby som neprehral prvý zápas ako kapitán. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám zvíťaziť. Je super, že sme dokázali v závere zápasu vyrovnať."

 

Justin Pogge, brankár Slovana: "Naše mužstvo hralo skutočne dobre, rovnako však aj súper. Mali sme smolu pri prvom inkasovanom góle. Nie som ešte vo forme, v akej chcem byť, ale je to stále iba príprava. Remíza je v poriadku. Musíme ďalej pracovať na našom výkone."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies