Recept na banánový chlieb podľa kuchárov z Jeme zdravo

NETKY.SK • 3 December 2021, 13:52 • 2 min
Recept na banánový chlieb podľa kuchárov z Jeme zdravo

Medzi pekármi je v poslednom čase veľmi obľúbený banana bread alebo banánový chlieb. Vyskúšajte tento chutný recept podľa kuchárov z Jeme zdravo.

slovakia

left justify in out

Príprava: 15 minút, Tepelná úprava: 45 minút, Náročnosť: ľahké, Počet porcií: 20 porcií

Nutričné informácie na 1 porciu: 132 kcal, 3 g bielkovín, 21 g sacharidov, 4 g tukov

 

Suroviny

— 2 banány (+1 banán navrch chleba − môžeme vynechať) 

— 60 ml kokosového oleja (roztopeného) 

— 70 g medu

— 2 vajcia 

— 400 g celozrnnej špaldovej múky 

— 1 lyžička mletej škorice 

— 190 ml mlieka 

— 2 lyžičky prášku do pečiva 

— štipka soli

 

Postup

Rúru predhrejeme na 175 °C. Banány roztlačíme vo väčšej mise vidličkou, pridáme k nim roztopený kokosový olej, med (najlepšie tekutý) a vajcia. Všetky ingrediencie spoločne vyšľaháme. Do misy pridáme všetky zvyšné ingrediencie − špaldovú múku, škoricu, mlieko, prášok do pečiva a soľ. 

 

Všetko starostlivo premiešame a cesto prelejeme do formy typu srnčí chrbát, ktorú najskôr vystelieme papierom na pečenie. Zvyšný banán pozdĺžne rozrežeme, položíme navrch a formu dáme do rúry. Chlieb pečieme pri 165 − 175 °C 40 − 45 minút. 

 

TIP Cesto vyskúšajte pri pečení špáradlom – ak je špáradlo po vytiahnutí z cesta vlhké, cesto je potrebné v rúre ešte chvíľku nechať.

 

O kuchárskej knihe Jeme zdravo a chutí nám to

Tento recept a mnohé ďalšie nájdete v kuchárskej knihe Jeme zdravo a chutí nám to. Kuchárska kniha od spoločnosti Jeme zdravo je už druhá v poradí po úspešnom prvom diele Jeme zdravo – rýchlo a jednoducho. 

 

V kuchárskej knihe nájdete celkom 120 zdravých a chutných receptov, ktoré sú rozdelené do kapitol podľa dennej doby ako napríklad Raňajky, Polievky, alebo Obedy a večere. Ako bonus v kuchárskej knihe nájdete kapitolu - Vianočné maškrty.

 

img

 

Recepty od Jeme zdravo sú rýchle na prípravu, takže v kuchyni nestrávite pol dňa a zvládne ich aj úplný začiatočník v kuchyni. Pri každom recepte je vždy uvedený čas a nutričné hodnoty pokrmu. Kuchári z Jeme zdravo dbajú na to, aby recepty vždy boli pripravené z bežne dostupných surovín.

 

Kuchárske knihy si môžete objednať v e-shope vydavateľstva na tomto odkaze. Pri zakúpení tlačenej kuchárskej knihy dostanete zadarmo jej elektronickú verziu (PDF). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona