Tréner Luxemburska: Neodstavíme autobus pred našou bránkou

NETKY.SK • 7 Október 2015, 10:47 • 2 min
Tréner Luxemburska: Neodstavíme autobus pred našou bránkou

LOGRONES - Futbalisti Luxemburska majú pred sebou posledné dva zápasy v kvalifikácii ME 2016. Nastúpia v nich proti prvým dvom tímom tabuľky C-skupiny a najväčším adeptom na postup Španielom a Slovákom. Už v piatok ich čaká na Estádio Municipal las Gaunas v Logroňo duel proti domácim Španielom. Domácim v jubilejnom 150. zápase v súčte európskych kvalifikačných vystúpení stačí bod na potvrdenie postupu na ME 2016.

slovakia

left justify in out

"Španieli sú po nevydarených majstrovstvách sveta späť v absolútnej európskej špičke. Po ich prehre na Slovensku sa práve tento ich súper ocitol v tabuľke pred nimi a to nemohli nechať len tak. Teraz sú opäť prví a je to pre nás ten najťažší možný súper,“ uviedol tréner luxemburského tímu Luc Holtz v interview pre denník Wort.

Luxemburčanov teší, že momentálne nie sú najslabším tímom v C-skupine. V ôsmich zápasoch uhrali 4 body, o jeden viac ako Macedónčania. Proti Španielom by nemali mať nárok. Doma s nimi prehrali 0:4, ale ich tréner tvrdí, že nebudú iba brániť za každú

"Nechceme odstaviť autobus pred našou šestnástkou a iba brániť. Samozrejme, Španieli sú schopní nám nasúkať šesť - sedem gólov aj v prípade, že budeme hrať s vysunutou obranou. Sú schopní lietať s loptou na nohách celých 90 minút a z nás urobiť iba prizerajúcich sa. Neboli by sme prví ani poslední, ktorým by sa to stalo,“ skonštatoval tréner Holtz.

Luxemburčania majú pred piatkovým duelom starosti o zdravotný stav útočníka Davida Turpela, ktorý je chorý a s tímom naposledy netrénoval. Obranca Maxime Chanot sa k tímu pripojil až v stredu a v utorok netrénovali ani ofenzívni hráči Toni Luisi a Ben Payal. Avšak iba z preventívnych dôvodov, do piatka by mali byť v poriadku. Na zápas v Španielsku určite nenastúpi stredopoliar Chris Philipps, ktorý má po žltej karte v Bielorusku disciplinárny trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies