Požiar na Zohore trápi hasičov: Horia dve výrobné haly

NETKY.SK • 25 Apríl 2019, 20:55 • 2 min
Požiar na Zohore trápi hasičov: Horia dve výrobné haly

BRATISLAVA - Takmer 90 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 30 kusmi hasičskej techniky sa naďalej snaží dostať pod kontrolu požiar v katastri obce Zohor (okres Malacky).

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol v priemyselnom areáli, kde zachvátil dve výrobné haly a ich okolie. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

Takmer 90 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 30 kusmi hasičskej techniky sa naďalej snaží dostať pod kontrolu požiar v k.o. Zohor, okres Malacky. Požiar vypukol v priemyselnom areáli, kde zachvátil dve výrobne haly a ich okolie. Z dôvodu požiaru veľkého rozsahu je požiarisko rozdelené na 3 zásahové úseky.

 

"Z dôvodu požiaru veľkého rozsahu je požiarisko rozdelené na tri zásahové úseky. Na miesto smeruje v rámci medzikrajskej výpomoci aj kombinovaný hasiaci automobil na kombinované hasenie penou, práškom a vodou z Nitry," uviedla Križanová.

 

Na mieste podľa nej zasahujú profesionáli z desiatich hasičských staníc, dobrovoľní hasiči zo 16 dobrovoľných hasičských zborov obcí a jedna cisterna zo závodného hasičského útvaru Slovnaft.

 

"Požiar vznikol pri hale, v ktorej je umiestnená linka na triedenie ostatného odpadu približne po 13.00 h," uviedla pre TASR mediálna zástupkyňa spoločnosti FCC Slovensko Ľubica Turčanová.

 

Rozsah škody a jej výška sa podľa nej bude dokumentovať po ukončení zásahu, príčiny požiaru sú predmetom vyšetrovania.

 

"Pri požiari nebol nikto zranený. Vzniknutá situácia bola nahlásená príslušným úradom životného prostredia, občanom obce Zohor bolo odporučené pozatváranie okien skôr z preventívnych dôvodov," doplnila Turčanová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona