Trend čerstvosti v potravinárstve sa pretlačil aj do pivnej výroby

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 11:20 • 2 min
Trend čerstvosti v potravinárstve sa pretlačil aj do pivnej výroby

BRATISLAVA – V posledných rokoch si spotrebitelia zakladajú na hlavne čerstvosti ponúkaných výrobkov. Tento trend zasiahol aj pivovary, ktorí nechcú ostať v závese, ale kráčať s modernou dobou.

slovakia

left justify in out

Najnovšie prieskumy ukazujú, že slovenskí spotrebitelia si zakladajú v prvom rade na kvalite a čerstvosti nakupovaných potravinových výrobkov. Cena je až druhoradá. Donedávna prevažoval názor, že kvalitné nepasterizované pivo vedia vyrobiť len malé, resp. reštauračné pivovary, ktoré navaria len toľko piva, koľko hneď predajú, dobrý veľký pivovar dokáže to isté. Kľúčová je technológia akou sa pivo vyrába.

 

Unikátna technológia mikrofiltrácie v záverečnej fáze výroby, poskytuje možnosť si dopriať nepasterizované pivo s plnou a sviežou chuťou v každej jednej reštaurácii. Podľa prieskumu pivovaru Gambrinus, len 49% Slovákov niekedy ochutnalo vo svojom živote, 14% Slovákov ho však ani len nepozná.

 

Za necelé dva roky sa z nepasterizovaného piva stala jednotka na českom trhu. Záujem o čerstvé pivo potvrdzuje aj manažér obľúbenej reštaurácie. „Zákazníci si radi doprajú to najlepšie, teda kvalitné a čerstvé potraviny a nápoje. U nás pripravujeme jedlá v prevažnej miere z čerstvých potravín, preto sme radi, že máme možnosť ponúknuť zákazníkom nepasterizované pivo, ktoré má rovnakú chuť ako keby sme ho podávali priamo v pivovare“, informoval manažér.

 

Nepasterizované pivo sa varí tým istým spôsobom ako ostatné varianty, len tesne pred stáčaním do sudov prechádza mikrofiltráciou, čím je zaistená potrebná trvanlivosť a zároveň uchovaná plná živá chuť. Väčšina pivovarov svoje sudové pivá z dôvodu dlhšej trvanlivosti stabilizuje prietokovým pastérom.

 

„Naším cieľom  je ponúkať na prevádzkach čo najčerstvejšie pivo, ktoré chutí rovnako ako u nás v pivovare. Preto sa snažíme maximálne šetrne zabezpečiť jeho vyhovujúcu trvanlivosť. Z tohto dôvodu sme investovali nemalé finančné prostriedky do špeciálnej technológie mikrofiltrácie, ktorá predĺži trvanlivosť a pritom zachová maximálnu čerstvosť chuti piva,“ hovorí Pavel Zítek z pivovaru Gambrinus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies