Trenčiansky primátor Rybníček bude sobášiť

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 10:39 • 2 min
Trenčiansky primátor Rybníček bude sobášiť

TRENČÍN – Trenčiansky primátor Richard Rybníček sobášiť napokon bude. Napriek tomu uznesenie o sobášení, ktoré schválili mestskí poslanci na poslednom zastupiteľstve, vetoval.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na dnešnej tlačovej besede v sobášnej miestnosti mestského úradu. „Dúfam, že poslanci nebudú lámať moje veto a že ostane minimálne ten stav, aký je teraz,“ povedal. Pokiaľ poslanci Rybníčkove veto prelomia, vidí primátor dve možnosti - buď vymenuje druhého viceprimátora, ktorým bude môcť sobášiť, alebo každý týždeň bude zvolávať mimoriadne zastupiteľstve, kde bude žiadať poslancov, aby poverili svojich kolegov sobášením.

Podľa uznesenia, ktoré prijali poslanci na poslednom májovom zastupiteľstve na základe návrhu Roberta Lifku z Paliho kapurkovej – veselej politickej strany, môže v Trenčíne sobášiť len primátor. Trenčiansky primátor sa spočiatku tomu bránil, teraz však hovorí, že je ochotný sobášiť. „Keď bude treba, budem súčinný, lebo som si uvedomil, že tie napäté vzťahy, ktoré sú medzi mnou a poslancami, môžu viesť k tomu, že na to môže doplatiť občan,“ povedal Rybníček. 

Rybníček verí, že poslanci neprelomia jeho veto. Lifkovo uznesenie považuje za nevýhodné pre mesto. Navyše pri desiatkach civilných sobášov je podľa neho nemožné, aby stihol všetky obrady. Za rozhodnutím poslancov, aby sobášil len on, vidí politický akt pomsty za to, že trom poslancom hrozilo, že prídu o mandát. 

Trenčiansky primátor po prvý raz sobášil počas uplynulej soboty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies