Bratislava sa zapojí do Hodiny Zeme: Jej dominanty v sobotu večer zhasnú

NETKY.SK • 30 Marec 2019, 11:18 • 2 min
Bratislava sa zapojí do Hodiny Zeme: Jej dominanty v sobotu večer zhasnú

BRATISLAVA - Bratislavský hrad, Primaciálny palác, Dóm sv. Martina, historická budova Slovenského národného divadla, Starý most či Most Apollo sa v sobotu o 20.30 h na hodinu zahalia do tmy.

slovakia

left justify in out

Svetlá dominánt zhasnú pri príležitosti svetovej kampane na ochranu životného prostredia Hodina Zeme, do ktorej sa zapojí aj mesto Bratislava.

 

"Hodina Zeme je najväčšou celosvetovou kampaňou zameranou na zvýšenie povedomia verejnosti v oblasti klimatických zmien. Zhasnutím svetla na 60 minút vytvára symboliku spoločnej zodpovednosti za budúcnosť našej planéty a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás," informuje na sociálnej sieti hlavné mesto. Do tmy sa ponorí v sobotu aj Primaciálne námestie, Stará radnica či pylón Mosta SNP.

 

Na Slovensku sa do Hodiny Zeme zapája viac ako 20 miest a desiatky firiem a organizácií. Okrem bratislavských dominánt zhasne aj Bojnický zámok, Spišský hrad, Trenčiansky aj Nitriansky hrad, hrad v Starej Ľubovni, Hodinová veža v Banskej Bystrici či Mariánsky stĺp v Chrenovci-Brusne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies