Traja utečenci vrátane dvoch detí sa utopili pri pokuse dostať sa na ostrov Mayotte

NETKY.SK • 29 September 2015, 07:05 • 2 min
Traja utečenci vrátane dvoch detí sa utopili pri pokuse dostať sa na ostrov Mayotte

MAMOUDZOU - Najmenej tri obete si dnes pri pobreží ostrova Petite-Terre neďaleko k Francúzsku patriacemu ostrovu Mayotte, ktorý leží v Indickom oceáne medzi východným pobrežím Afriky a Madagaskarom, vyžiadalo prevrátenie motorového člna s utečencami.

slovakia

left justify in out

Na palube plavidla smerujúceho na Mayotte sa podľa informácií regionálneho periodika Le Journal de Mayotte nachádzalo 29 ľudí. Po prípadných ďalších obetiach sa bude pátrať v utorok.

 

Medzi trojicou utopených sú podľa informácií príslušnej prefektúry dve deti, desať osôb sa podarilo zachrániť, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Mayotte patrí politicky od roku 1841 k Francúzsku, susedný ostrovný štát Komory však hlasovanie o zachovaní tejto príslušnosti z roku 1974 nikdy neuznali.

 

Geograficky je tento ostrov súčasťou Komor, z ktorých troch ostávajúcich chudobnejších ostrovov sa utečenci v malých plavidlách pokúšajú prakticky denne o preniknutie na bohatší Mayotte, kde tvoria ilegálni prisťahovalci väčšinu z 200-tisícovej populácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies