Voľnejší režim na hraniciach treba zosúladiť s opatreniami, ktoré zabránia šíreniu nákazy, hovorí Korčok

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 08:47 • 2 min
Voľnejší režim na hraniciach treba zosúladiť s opatreniami, ktoré zabránia šíreniu nákazy, hovorí Korčok

BRATISLAVA – Zmiernenie opatrení a voľný pohyb v Európskej únii (EÚ) sa musia vykonávať súčasne s opatreniami na minimalizáciu šírenia vírusu.

slovakia

left justify in out

Na rokovaní s chorvátskou ministerkou pre Európu Andrejou Metelko-Zgombić to povedal minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS). Na stretnutí dominovala téma letnej turistickej sezóny a opatrení pre zabránenie šírenia nového delta variantu ochorenia COVID-19.

Obaja predstavitelia sa dotkli aj témy Konferencie o budúcnosti Európy, plánu ekonomickej obnovy či budúceho rozširovania EÚ.

 

„Slovensko je autentickým podporovateľom rozšírenia EÚ o krajiny západného Balkánu v prípade splnenia vopred stanovených a férových prístupových kritérií,“ povedal Korčok.

V chorvátskom Dubrovníku sa 9. a 10. júla koná medzinárodná konferencia Dubrovnik Forum 2021. Jej cieľom je vytvoriť priestor pre diskusiu o kľúčových témach. Každoročne sa na nej zúčastňujú predstavitelia krajín EÚ a medzinárodných organizácií.

 

Minister Korčok vystúpi v rámci konferencie v paneli venovanom téme možností posilnenia medzinárodnej spolupráce vo svete po pandémii.

 

Stretne sa aj so šéfkou kosovskej diplomacie Donikou Gërvall-Schwarz a s generálnym tajomníkom Únie pre Stredomorie Nasserom Kamelom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona