Traja policajti zranení v Kumanove skonali v nemocnici

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 15:45 • 2 min
Traja policajti zranení v Kumanove skonali v nemocnici

SKOPJE - Traja macedónski policajti, ktorých po dnešnej akcii proti "ozbrojenej skupine" na predmestí Kumanova previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice, napriek úsiliu zdravotníckeho personálu skonali.

slovakia

left justify in out

Ďalších 12 príslušníkov nasadenej policajnej jednotky utrpelo pri prestrelke s albánskymi ozbrojencami zranenia.

 

Informáciu priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na macedónske spravodajské internetové portály.

 

Dejiskom ozbrojených zrážok sa podľa internetového vydania novín Utrinski vesnik, ktoré sa odvoláva na neoficiálne zdroje, stalo v skorých ranných hodinách ilegálne vybudované sídlisko. Streľba tam pokračovala štyri hodiny, jeden z domov sa ocitol v plameňoch.

 

Macedónske ministerstvo vnútra policajnú operáciu potvrdilo bez uvedenia ďalších podrobností s ubezpečením, že podniklo všetky kroky na rozbitie skupiny ozbrojencov.

 

Situácia v Kumanove, ležiacom asi 40 km severne od Skopje, je medzičasom vraj relatívne pokojná. Prístupové komunikácie kontrolujú príslušníci bezpečnostných zložiek, nad dejiskom ozbrojeného konfliktu krúžia vrtuľníky.

 

Macedónske médiá informujúce v albánskom jazyku priniesli v piatok správy, podľa ktorých došlo v Albáncami obývanej obci neďaleko Kumanova k odhaleniu skupiny 50 ozbrojených osôb. Tamojšia polícia tieto informácie nekomentovala, avšak v samotnom Kumanove bola vraj už v piatok evidentná zvýšená prítomnosť policajných zložiek.

 

K policajnému zásahu došlo dnes v oblasti, v ktorej sa v roku 2001 odohrali strety medzi vládnymi silami a albánskymi partizánmi. Vypuknutie občianskej vojny vtedy odvrátil až zásah západnej diplomacie. Terajší incident zrejme prehĺbi obavy Západu z nestability bývalej juhoslovanskej republiky po mesiacoch politickej krízy, spôsobenej aférou okolo údajného nezákonného odpočúvania a rozsiahleho zneužívania právomocí, z ktorého macedónska opozícia obviňuje vládu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies