Tragická nehoda autobusu na Spiši: Hlásia tri obete a štyroch ťažko zranených

NETKY.SK • 31 Január 2015, 10:13 • 2 min
Tragická nehoda autobusu na Spiši: Hlásia tri obete a štyroch ťažko zranených

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK - Na zjazde z diaľnice D1 pri Spišskom Štvrtku dnes v skorých ranných hodinách havaroval český linkový autobus, ktorý viezol 30 až 40 ľudí. Nehoda si mala podľa doterajších informácií vyžiadať troch mŕtvych a dvoch ťažko zranených, ktorí sú v kritickom stave. Stav ďalších štyroch ľudí je vážny.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfky kancelárie ministra zdravotníctva Zuzany Čižmárikovej si nehoda vyžiadala dokopy 27 zranených. Pacientov záchranári previezli na ošetrenie do nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi. Za zranenými do popradskej nemocnice smeruje minister zdravotníctva Viliam Čislák.
      

Na miesto už dorazil minister vnútra Robert Kaliňák. Príčinou nehody by na základe predbežných zistení mohlo byť podľa jeho slov neprispôsobenie jazdy stavu vozovky. Medzi mŕtvymi má byť Česka, Ukrajinka a český vodič autobusu.
      

V popradskej nemocnici hospitalizovali z autobusu šiestich zranených cestujúcich. "Zdravotnú starostlivosť sme poskytli šiestim pacientom, ostávajú hospitalizovaní v nemocnici," uviedla pre TASR hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda. Bližšie informácie o stave zranených zatiaľ nie sú k dispozícii. 
      

Dopravná nehoda na výjazde z diaľnice pri obci Jánovce si vyžiadala uzatvorenie zjazdu a výjazdu na diaľnicu. Diaľnica je obojsmerne neprejazdná, upozorňuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.
      

O nehode informoval portál tvnoviny.sk s tým, že k nešťastiu došlo po 4.00 h ráno. Išlo o pravidelnú linku Praha - Užhorod, ktorú často využívajú aj ľudia z východu Slovenska. Autobus podľa dostupných informácií zišiel z cesty a narazil do stĺpa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies