Tragická dopravná nehoda v Žiline

NETKY.SK • 22 Február 2023, 09:09 • 2 min
Tragická dopravná nehoda v Žiline

V utorok (21.februára) vo večerných hodinách došlo v Žiline na ceste druhej triedy č. 583A k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 54 ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo Iveco po ceste druhej triedy v smere od obce Terchová do Žiliny.

slovakia

left justify in out

Následne z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu nákladného  motorového vozidla s chodcom, ktorý prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Pri dopravnej nehode chodec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.  Alkohol u vodiča vykonanou dyhovou skúškou zistený nebol. U nebohého muža bude vykonaná pitva.  Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

 

UPOZORNENIE

 

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

Obzvlášť treba zvýšiť opatrnosť v blízkosti priechodov pre chodcov a všímať si pohyb chodcov už na chodníku. Chodci by mali vstupovať na cestu, až keď je to pre nich bezpečné. Odporúčame chodcom všímať si vodičov, či ich vidia, či reagujú na ich prítomnosť a mať s nimi očný kontakt. Žiaľ, pri zrážke chodca s autom, sú dôsledky neraz tragické.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies