V susednom Česku zadržali dvoch teroristov podozrivých z minuloročného incidentu

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 13:35 • 2 min
V susednom Česku zadržali dvoch teroristov podozrivých z minuloročného incidentu

VIEDEŇ - Minuloročné vykoľajenie vlakov v Nemecku mali na svedomí údajne aj dvaja teroristi, ktorí sa zdržiavali v Českej republike. Počas dnešného dňa to oznámila agentúra DPA s odvolaním sa na rakúskeho ministra vnútra Herberta Kickla.

slovakia

left justify in out

Česká polícia vzala do väzby 42-ročného Iračana a jeho manželku. Ten bol zadržaný na základe útokov, ktoré sa odohrali na nemeckých železničných tratiach ešte v decembri minulého roku. Mníchovská prokuratúra následne podala informáciu, že tento muž je spájaný s teroristickou organizáciou islamský štát (IS).

 

img

 

Zadržaní "tvorili s týmto Iračanom spoločnú bunku", povedal pred poslancami parlamentu Kickl. Podľa viedenskej prokuratúry je zadržaný Iračan "dôvodne podozrivý, že v októbri a decembri  minulého roku uskutočnil v Nemecku teroristické útoky na železničných tratiach". 

 

img

 

Zadržaný Iračan sa podľa viedenskej prokuratúry k samotným činom priznal, no ich teroristický motív výslovne popiera.  Obvinený je zo spáchania "teroristického trestného činu pokusu o vraždu, teroristického trestného činu vážneho poškodenia majetku a teroristického spolčovania sa", ako aj z účasti na aktivitách organizovanej zločineckej skupiny. V prípade odsúdenia by mu hrozil doživotný trest za mrežami.

 

V októbri viacero páchateľov naplo nad koľajou na železničnej trati medzi Norimbergom a Mníchovom oceľové lano, ktoré poškodilo predné sklo vysokorýchlostného vlaku ICE. Súprava sa nevykoľajila a pri incidente neutrpel nikto zranenia. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies