Peter Pellegrini nechce konať unáhlene, kým v kauze Huawei nie sú oficiálne dôkazy

NETKY.SK • 30 Január 2019, 14:01 • 2 min
Peter Pellegrini nechce konať unáhlene, kým v kauze Huawei nie sú oficiálne dôkazy

BRATISLAVA - Slovenské silové zložky nedisponujú oficiálnymi informáciami, ktoré by uviedli konkrétne dôkazy o tom, že spoločnosť Huawei predstavuje konkrétne bezpečnostné riziko.

slovakia

left justify in out

Skonštatoval to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po stredajšom rokovaní vlády.

 

Predseda vlády SR pripomenul, že nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe a vo svete väčšina najväčších telekomunikačných operátorov používa zariadenia tejto spoločnosti. "Musíme si dať veľký pozor, aby sme sa nedali vtiahnuť ako politici, predstavitelia štátov, do nejakej obchodnej vojny, pretože, samozrejme, vnímame, že na tomto trhu sú niekoľkí hráči, niektorí začínajú mať prevahu oproti tým druhým," podotkol Pellegrini s tým, že práve preto je potrebné vždy zvažovať, čo je reálne bezpečnostné riziko a čo môže "zaváňať" snahou o vyvolanie obchodných vojen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JEDNOU Z PRIORÍT REZORTU PRÁCE JE RODINNÁ POLITIKA Ministerstvo práce považujem za kľúčové pri napĺňaní sociálnodemokratickej politiky. Máme historicky najnižšiu nezamestnanosť, zvýšili sme výšku minimálnej mzdy, zaviedli sme príspevky za prácu cez sviatky a ďalšie opatrenia. Stojí pred nami mnoho veľkých výziev. Jednou z nich je aj posilnenie rodinnej politiky a podpora matiek. Takisto musíme zamerať svoju pozornosť a zmeniť prístup k ľuďom, ktorí sú zdravotne ťažko postihnutí a tým, ktorí sa o nich starajú. Urobím všetko preto, aby sme túto situáciu zlepšili. Slovensko je sociálny štát a ak sa ekonomike darí, musíme sa o jej výsledky podeliť s občanmi. #peterpellegrini #predsedavlady

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Pellegrini (@peter_pellegrini),

Pozícia SR spočíva podľa neho v tom, že pokiaľ nie sú konkrétne dôkazy o tom, že ide o bezpečnostné riziko, nemali by sme konať unáhlene. "Ak chceme prijať jednotné stanovisko na úrovni EÚ a postupovať spoločne, mali by sme mať na stole konkrétne dôkazy, na základe ktorých by sme mali ako EÚ aj spoločne konať," dodal premiér.

 

img

 

Čínsky telekomunikačný koncern Huawei, ktorý je jedným z najväčších výrobcov telekomunikačných zariadení na svete, v súčasnosti Západ kritizuje za jeho vzťah s čínskou vládou. Podozrenie, že jeho produkty môže vláda v Pekingu využívať na špionáž, vzniesli ako prvé Spojené štáty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies