Tragédia v Durhame: Dievčatko zomrelo po tom, ako mu opitý otec menil plienku

NETKY.SK • 11 November 2015, 16:01 • 2 min
Tragédia v Durhame: Dievčatko zomrelo po tom, ako mu opitý otec menil plienku

DURHAM - Malé dievčatko malo len 14 týždňov keď bolo ponechané v starostlivosti svojho otca Stephena Gallaghera, zatiaľ čo sa jeho mama išla zabaviť von. Keď sa ráno vrátila domov, našla svoje dieťatko mŕtve.

slovakia

left justify in out

Skylar Cowan Gallagher zjavne zomrela po tom, ako sa jej otec snažil vymeniť plienku v opitom stave, informoval zahraničný portál Mirror. Keď Angela Cowan opúšťala rodinný dom v Durhame, Skylar spala vo svojej kolíske. Po príchode domov našla svoju dcéru mŕtvu tvárou dole na kobereci. Opitý Gallagher  sa vymočil pod akvárium kde aj zaspal. Súd v Newcastle po mesiacoch vyšetrovania predniesol správu, že dievčatko  nemalo žiadne zranenia a príčinou smrti malo byť  zadusenie.

 

Sudca John Milford QC rozhodol o vine otca, a keďže nešlo o úmyselné zabitie,  poslal ho do väzenia na dva a pol roka. Gallagher  pol tak opitý, že si vôbec nepamätal, čo sa stalo.  Obvinili ho z toho, že malú Skylar vytiahol z bezpečia kolísky  a v opitom stave zanedbal starostlivosť o dieťa, na čo došlo k jeho úmrtiu. Dievčatko ležalo na koberci pri pohovke a bez plienok. Pre dieťa v takom nízkom veku je poloha na bruchu nebezpečná a navyše sa nedokáže svojpomocne otočiť na chrbát.  Situáciu niesol ťažko aj súdený otec. "Trápi ho, že nemôže vrátiť čas, je to pre neho úplná tragédia,"  zverejnila jeho slová slečna Richardsonová. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies