Keď dostala svoj prvý dar, jej život už nikdy viac nebol ako predtým

NETKY.SK • 18 Február 2021, 09:03 • 2 min
Keď dostala svoj prvý dar, jej život už nikdy viac nebol ako predtým

Dieťa by utrpenie poznať nemalo.

slovakia

left justify in out

Ale ak aj nejaké pozná, pamäť by ho mala vymazať a to čo najskôr. Bolo by to tak správne a zabránilo by to bolesti spôsobenej vracajúcou sa spomienkou v staršom veku.


Nanešťastie, svet sa nemôže pochváliť prívlastkom spravodlivý, a preto si dieťa aspoň časť bolesti uchováva. Ani ona na nič nezabudla, presne vie, ako chutila každá slza, ktorú kedy vyplakala.


Závislí
Narodila sa v roku 1989 a už samotný pôrod neprebiehal podľa zaužívaných pravidiel. Matka nebola hospitalizovaná a dovolila, aby pri príchode dieťaťa neasistoval skúsený lekár, ale akýsi farmár.


Obaja rodičia mali v láske alkohol, otec však na svoju závislosť doplatil ako prvý. V opitom stave sa uchýlil k vražde, začo bol aj patrične potrestaný a odsúdený na pobyt vo väzení.

 

img


Matka zmizla bez toho, aby po sebe zanechala jedinú stopu. V jeden deň oznámila, že sa chystá na nákup, ale už sa nikdy viac nevrátila. Ak sa jej prihodilo niečo smrteľné, nikto to nevie s istotou - telo sa dodnes nenašlo.

 

Sirotinec
Po istom čase ona i jej o niečo staršia sestra zaklopali na dvere v susedstve. Museli predsa ohlásiť, že nemajú nikoho, kto by sa o nich postaral a zabezpečil im naplnenie základných potrieb.


Situáciu napokon vyriešila sociálna pracovníčka, ktorá obe dievčatá umiestnila do sirotinca. Na veľké nešťastie, žena zvolila dve odlišné zariadenia, vďaka čomu boli sestry odlúčené.

 

img

 

Ona to znášala nesmierne ťažko, bola opustená a navyše aj šikanovaná. Áno, v novom prostredí, v ktorom sa jej pôvodne malo uľaviť, sa, naopak, všetko ešte zhoršilo. Dostávala výsmech, kto chcel, vždy si našiel príčinu, prečo ju uraziť a potrestať.

 

Mohlo by vás zaujímať: Obaja jej rodičia sa ju pokúsili zabiť


Iný život
O niekoľko rokov neskôr sa splnila jej tichá túžba a bola presťahovaná do celkom iného sirotinca. Navyše sa konečne opäť stretla so sestrou, čo aspoň trochu zmiernilo zvyčajný pocit osamelosti.


Keď dovŕšila desať rokov, zažila niečo, vďaka čomu jej život už nikdy viac nebol ako predtým. Začalo sa to tým, že personál ohlásil zrušenie vyučovania.

 

Nikto to síce podrobnejšie nevysvetľoval, ale ona dobre vedela, že ak v sirotinci bude deň voľna, potom by mala očakávať nejakú výnimočnú udalosť. A veru, nemýlila sa. Ani len však netušila, ako veľmi ju to ovplyvní.

 

Prečítajte si tiež: Bol to jeden z najromantickejších príbehov minulého storočia

 

Dar
Personál zhromaždil každé dieťa do telocvične, a len čo sa tak stalo, malým aj väčším zvedavcom sa zatajil dych. Na zemi ležala hŕba škatúľ a bolo celkom zrejmé, že nie sú prázdne.


Každá krabica bola pridelená jednému dieťaťu a v nej si našlo toľko darov, až sa z toho krútila hlava.
Ešte nikdy nič nedostala, dojalo ju to a rozradostilo.

 

img


Organizácia, ktorá mala projekt obdarovania na starosti, napokon spustila krátku prezentáciu a predstavila nielen svoju činnosť, ale aj Boha.


A ona uverila, zasiahla ju najmä veta, že Boh je jej otec, ktorý ju ľúbi a vždy sa o ňu postará. Nadviazala s ním hlboký vzťah, a keď sa modlila, aby sa pre ňu aj sestru našla rodina, On ju vypočul.

 

V dospelosti sa vydala, porodila syna a aj ona je súčasťou tímu, ktorý prináša radosť a nádej do sirotincov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies