Kodaň s Vavrom pocestuje na Old Trafford, Lobotkov SSC do Berlína

NETKY.SK • 23 Október 2023, 11:30 • 2 min
Kodaň s Vavrom pocestuje na Old Trafford, Lobotkov SSC do Berlína

BRATISLAVA - Futbalisti SSC Neapol v kádri so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom nastúpia v utorkovom zápase C-skupiny Ligy majstrov na pôde Unionu Berlín. Ďalší slovenský reprezentant Denis Vavro bude s Kodaňou čeliť na slávnom Old Trafforde domácemu Manchestru United. "Červení diabli" nezískali v tohtoročnej edícii LM zatiaľ ani bod, musia teda vyhrať, aby si zachovali šancu na postup do osemfinále.

slovakia

left justify in out

Manchestru navyše bude chýbať dôležitý brazílsky stredopoliar Casemiro, ktorý si odpyká trest za červenú kartu. Vážnosť situácie si uvedomuje aj hlavný tréner Erik ten Hag, ktorý zároveň pripomenul, že jeho tím čakajú ešte štyri stretnutia.

Rysuje sa však zaujímavý bratský súboj, keďže proti 20-ročnému dánskemu útočníkovi Rasmusovi Höjlundovi z Manchestru nastúpi v drese Kodane jeho o dva roky mladší brat Oscar. United čaká navyše emotívny večer po smrti Sira Bobbyho Charlotona, ktorý zomrel v sobotu vo veku 86 rokov. "Do konca skupinovej fázy zostávajú ešte štyri zápasy a nás čaká dvojzápas s Kodaňou. Každý duel je ťažký, ale vieme, čo máme robiť," povedal Ten Hag. V rovnakej skupine sa stretne zatiaľ stopercentný Bayern Mníchov s tureckým Galatasarayom Istanbul, ktorý je povzbudený víťazstvom na pôde Manchestru (3:2). Bavori natiahli triumfom nad Kodaňou (2:1) rekordnú sériu bez prehry v skupinovej fáze LM na 36 zápasov.

Neapolčania majú po dvoch zápasoch na konte víťazstvo nad Bragou (2:1) a naposledy tesne podľahli Realu Madrid (2:3). V kolísavej forme hrajúce "Partenopei" vycestuje na Olympijský štadión do Berlína, na ktorom bude čeliť po bodoch hladnému Unionu. Nováčik v najprestížnejšej klubovej súťaži dvakrát siahal na premiérový bod, na pôde Realu aj doma s Bragou však inkasoval v nadstavenom čase zo záverečnej akcie súpera. Union je v hernej nepohode aj v Bundeslige, keď Berlínčania nebodovali už v šiestich súbojoch v sérii a patrí im až 15. miesto v tabuľke. SSC si bude musieť poradiť bez svojho kanoniera Victora Osimhena a pre zranenie nenastúpi ani stredopoliar Frank Anguissa. V tej istej skupine sa predstaví najúspešnejší klub LM Real Madrid na ihrisku Bragy s možnosťou upevniť pozíciu lídra a výrazne sa priblížiť k postupu do osemfinále.

Arsenal bude chcieť v B-skupine odčiniť zaváhanie zo stretnutia vo francúzskom Lense (1:2). Tentoraz bude ich súperom španielska Sevilla, ktorá sa výsledkovo trápi, no počas víkendu uhrala v La Lige cennú remízu 1:1 na pôde Realu. "Kanonieri" pred duelom s najúspešnejším klubom Európskej ligy zaznamenali v Premier League mimoriadne dôležité víťazstvo nad obhajcom titulu Manchestrom City (1:0) a počas víkendu remizovali v londýnskom derby na pôde FC Chelsea (2:2). Arsenal nehral so španielskymi súpermi od vypadnutia s Villarrealom v semifinále Európske ligy (2020/21). "The Gunners" uspeli len v troch zo svojich 17 zápasov na ihriskách španielskych súperov. Nečakaný líder skupiny Lens zabojuje doma o ďalšie body proti PSV Eindhoven, ktorý je s jedným bodom na chvoste "béčka."

V D-skupine je zatiaľ bez prehry Inter Miláno. "Nerazzurri" sa na San Sire stretne s rakúskym Salzburgom, ktorý má na konte tri body za triumf na ihrisku Benficy Lisabon (2:0). Dôležitou zbraňou Milánčanov je v tomto ročníku Lautaro Martinez. Argentínsky útočník nastrieľal v domácej Serie A už 11 gólov, no na svoj prvý presný zásah v tohtoročnej edícii LM stále čaká. Bez bodu je v "déčku" Benfica. Na Estadio da Luz ich bude chcieť úradujúci portugalský majster získať proti Realu Sociedad v snahe udržať svoje šance na postup. Chýbať im však bude pre zranenie dôležitý krídelník Angel Di Maria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Nový Čas / Getty Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies