Toyota sa dohodla s USA, že zaplatí ďalšiu rekordnú pokutu

NETKY.SK • 21 December 2010, 08:54 • 2 min
Toyota sa dohodla s USA, že zaplatí ďalšiu rekordnú pokutu

Toyota sa dohodla s USA, že zaplatí ďalšiu rekordnú pokutu

slovakia

left justify in out

img

Japonská automobilka Toyota Motors sa dohodla s americkou vládou, že zaplatí rekordných 32,4 milióna USD (24,64 milióna eur) ako ďalšiu pokutu, ktorú jej americké úrady uložili v rámci vyšetrovania technických problémov jej vozidiel. Uviedla to dnes agentúra AP s odvolaním sa na zdroj oboznámený s prípadom.

Toyota na jar tohto roka dostala v USA pokutu vo výške 16,4 milióna dolárov za to, že neskoro informovala o problémoch s plynovým pedálom na svojich vozidlách. Automobilka však musela po urovnaní sporu znova zvolať do servisov ďalšie vozidlá pre technické problémy.

Celkovo tak výška pokuty, ktorú Toyote uložili USA, dosiahne 48,8 milióna USD.

Predstavenstvo automobilky podľa nemenovaného zdroja súhlasilo, že zaplatí bez toho, aby priznalo porušenie amerických zákonov.

Tento rok bol pre japonskú automobilku veľmi ťažký. Musela pre problémy s plynovým pedálom a náhlym zrýchlením vozidiel zvolať po celom svete na opravu zhruba 10 miliónov áut. Najviac technických problémov nahlásili spotrebitelia v USA, pritom podľa amerických zákonov musia automobilky informovať o prípadných ťažkostiach do piatich dní od chvíle, keď sa o poruchách dozvedia.

Po uhradení pokuty, ktoré Toyote uložili americké úrady, sa však jej problémy v USA nekončia. Automobilka totiž čelí aj hromadným žalobám spotrebiteľov.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies