V Prahe sa konali demonštrácie proti koronavírusovým opatreniam v školách

NETKY.SK • 6 September 2021, 08:08 • 2 min
V Prahe sa konali demonštrácie proti koronavírusovým opatreniam v školách

PRAHA - Približne tristo ľudí demonštrovalo v nedeľu na Staromestskom námestí v českej metropole Praha proti epidemiologickým opatreniam v školách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Protest organizovaný zoskupením Právo žiť, ktoré založilo hnutie Trikolóra, Slobodní a Súkromníci, bol pokojný. Nad davom bolo vidieť najmä české vlajky a na pódiu vystúpilo niekoľko rečníkov, priblížili Novinky. Zhromaždenia sa zúčastnil aj hudobník Daniel Landa, ktorý už v minulosti verejne kritizoval vládne opatrenia v súvislosti s koronavírusovou pandémiou.

 

img

 

Prečítajte si: Česi začnú očkovať treťou dávkou vakcíny

 

V rámci opatrení, ktoré platia od 1. septembra, museli žiaci podstúpiť test na koronavírus s výnimkou tých, ktorí sú očkovaní alebo covid prekonali v posledných 180 dňoch. Podľa výsledkov testov sa určí, či bude nasledovať ďalšie testovanie alebo nové opatrenia. Predpokladá sa, že ak miera pozitivity presiahne 25 zo 100 000 vykonaných testov, bude v príslušnom regióne testovanie žiakov pokračovať aj po 9. septembri.

 

Možno vás zaujme: Predvolebná debata v Českej republike začala hádkami

 

Do nedele nahlásilo ministerstvu zdravotníctva výsledky z prvého testovania žiakov zatiaľ 86 percent škôl, ktoré odhalili dokopy 111 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies