Envirorezort vyhral spor o 34,6 milióna eur. Drsný odkaz Jána Budaja!

NETKY.SK • 23 Február 2022, 15:29 • 2 min
Envirorezort vyhral spor o 34,6 milióna eur. Drsný odkaz Jána Budaja!

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR vyhralo spor v emisnej kauze o zaplatenie 34,6 milióna eur so spoločnosťou Interblue Group (Europe) AG. Krajský súd (KS) v Bratislave zamietol žalobu spoločnosti.

slovakia

left justify in out

KS potvrdil prvostupňové rozhodnutie Okresného súdu Bratislava I. Ten v decembri 2020 v celom rozsahu zamietol žalobu spoločnosti voči envirorezortu.

 

img

 

Rozhodnutie o zamietnutí žaloby spoločnosti Interblue Group (Europe) AG sa stane právoplatné po jeho písomnom doručení. Proti tomuto rozhodnutiu je možné podať mimoriadny opravný prostriedok, teda dovolanie, spresnil rezort.

 

Prečítajte si tiež: Kto je najdôveryhodnejším členom vlády?

 

MŽP víta rozhodnutie odvolacieho súdu. Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) vníma kauzu ako „dôkaz nehospodárneho a špekulatívneho nakladania s majetkom štátu počas vlád Roberta Fica (Smer-SD)“. 

 

„Rozsudok je aj odkazom pre osoby zapletené do emisného biznisu a do ďalších podozrivých káuz, že ich politický vplyv už pominul,“ poznamenal.

 

 

Sporný predaj emisných kvót oxidu uhličitého americkej spoločnosti Interblue Group, ktorá sídlila v garáži, je z roku 2008. Slovensko vtedy predalo 15 miliónov ton za cenu 5,05 eura za tonu, pričom okolité krajiny zrealizovali ich predaj výhodnejšie.

 

Na tom, že emisie predala do Japonska, mala zarobiť 47 miliónov eur. Švajčiarska spoločnosť Interblue Group AG, ktorá sa považuje za nástupcu Interblue Group, podala žalobu na súd, v ktorej MŽP žalovala o viac 34 miliónov eur.

 

Možno vás zaujme: Zvládnu slovenské domácnosti prechod na zelenú energiu? Aké máme limity a čo robí vláda?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies