Topoľčianski gurmáni pripravili obrovskú omeletu z 1380 vajíčok

NETKY.SK • 14 August 2023, 08:34 • 2 min
Topoľčianski gurmáni pripravili obrovskú omeletu z 1380 vajíčok

Topoľčany-Obyvatelia mesta v Nitrianskom kraji prekonali rekord

slovakia

left justify in out

Leto je čas zábav a vychutnávania si cestovateľských aj gastronomických zážitkov. Obce a mestá lákajú podujatiami, na ktorých prekvapujú návštevníkov kultúrnym programom. Chystajú pre nich aj gastronomické špeciality, typické pre ten ich región alebo aj také, ktoré dobre poznajú. Počas uplynulého víkendu (11.-13. augusta 2023) sa v Topoľčanoch konali Hody. Ich súčasťou a zlatým klincom programu bola aj príprava pochúťky-obrej vaječnej omelety. Podaril sa rekord.

 

 

Obyvatelia Topoľčian pripravili najväčšiu omeletu na Slovensku. Na jej prípravu použili 1380 kusov vajíčok, čím o 358 kusov prekonali doterajší rekord, ktorého držiteľom boli Žilinčania. Samotné rozbíjanie vajíčok trvalo 19 minút, miešanie na ohni 31 minút a pod pokrievkou ďalších desať minút, informovala radnica. Certifikát o slovenskom rekorde prevzala za mesto Topoľčany primátorka Alexandra Gieciová.

Príprava rekordnej omelety bola súčasťou tohtoročných hodov, ktoré sa v nedeľu skončili v Topoľčanoch. Sprevádzali ich viaceré koncerty, divadelné predstavenia i slávnostná svätá omša. Pre návštevníkov bol pripravený Stôl štedrého Žochára.

 

Mestský piknik pri slávnostne prestretých stoloch s hudbou a sprievodným programom vznikol ako oslava spolupatričnosti medzi Topoľčancami a už tradične bol otvorený pre všetkých, skonštatovala primátorka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies