Tomuto neverte: Mýty o tehotenstve

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 14:00 • 2 min
Tomuto neverte: Mýty o tehotenstve

BRATISLAVA - Možno sa ešte len na materstvo pripravujete a možno už svoje dieťatko nosíte pod svojím srdcom... Asi každá žena vie ako to približne počas nasledujúcich mesiacov bude prebiehať. Možno vás ale niekoľko nasledujúcich faktov prekvapí.

slovakia

left justify in out

Tehotenstvo trvá 9 mesiacov 

V súvislosti s tehotenstvom sa vždy spomína dĺžka trvania 9 mesiacov. Ale nie je to presne tak. Celé obdobie trvá 40 týždňov, čo je podstatne viac ako len 9 mesiacov a bábätká sa rodia zvyčajne medzi 38 až 42 týždňom tehotenstva.

 

Ranné nevoľnosti

Možno vám vaše kamarátky tvrdia, že počas tehuľkovania najmä prvých pár mesiacov ranné nevoľnosti mávali. No zase to nemusí byť úplne pravda. Tieto nepríjemnosti môžu kľudne trvať počas celého tehotentsva a objavia sa kedykoľvek počas dňa alebo noci.

 

Priberanie na váhe

Už sa pripravujete na to, že ručička na váhe sa vyšvihne obrovským tempom hore? Nie je to pravidlo. Existujú dokonca ženy, ktoré priberú iba pár kilov a je im to vidieť iba na brušku. A hneď ako porodia svoje vytúžené miminko a zbavia sa plodovej vody majú naspäť svoju pôvodnú váhu a možno ešte menej.

 

Dievčatá berú z krásy

Poznáte aj vy to pravidlo, že ak čakáte chlapca je vaše tehotenské brucho špicaté a pri očakávaní dievčatka sa vám vytvoria na tvári nepekné jazvyčky, akné a celkovo sa vám zhorší pleť? Ani toto nie je pravda, iba tak na 50%.

 

Pár mesiacov bez menštruácie

To je ďalšia z príjemných vecí, ktoré so sebou tehotenstvo prináša. No opäť to vždy nie je pravda. Ak nikoho takého nepoznáte, tak ste museli aspoň v televízii zopár krát zahliadnuť to, keď išla žena rodiť bez toho aby vedela o tom, že je tehotná. Nemala žiadne príznaky, ako priberanie, ranné nevoľnosti a menštruáciu mali dokonca pravidelne každý mesiac.

 

Tehotenský test

Už sa neviete dočkať, kedy na teste uvidíte dve čiarky ale stále vám ukazuje len jednu? Nezúfajte, tehotná môžete byť aj tak. Niektoré testy môžu mať chybu z výroby a ďalším dôvodom môže byť že máte v moči ešte málo hormónu na princípe, ktorého tehotenské testy prebiehajú.

 

Po pôrode sa už len chudne

Mýtus! Vaše hormóny pracujú aj po pôrode, preto nebudte prekvapená ak začnete priberať tak pol roka od narodenia vášho dieťaťa alebo potom ako prestanete kojiť.

 

Musíte jesť za dvoch

Tak aj toto je blud. V tehotenstve nejete za dvoch ale treba si dávať pozor na zloženie stravy. Vaše jedlá by mali byť kvalitnejšie a nemali by ste trpieť hladom, ale to neznamená, že by ste mali jesť tri čokolády denne a zajedať ich uhorkami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies