Tomic si bude hľadať trénera namiesto suspendovaného otca

NETKY.SK • 10 Október 2013, 16:22 • 2 min
Tomic si bude hľadať trénera namiesto suspendovaného otca

SYDNEY - Austrálsky tenista Bernard Tomic si pre pretrvávajúce vylúčenie svojho otca Johna z turnajového diania hodlá v nasledujúcich mesiacoch nájsť nového kouča, ktorý by ho "nemusel pripravovať z hotelovej izby". Tomic figuruje na 51. priečke v renkingu.

slovakia

left justify in out

"Nemám inú voľbu, nie? Je pochopiteľné, že chcem pre seba tie najlepšie riešenia. Môj otec o tom vie a nemá s tým problém. Keď suspendácia pominie a on sa bude môcť vrátiť do zázemia, príde iný príbeh. Zostal predsa mojím otcom, podporuje ma a ja vždy budem brať na vedomie jeho postrehy, pretože on ma posunul tam, kde dnes som. Najlepšie ma pozná," cituje 20-ročného stuttgartského rodáka s balkánskymi koreňmi Bernarda Tomica portál Tennis World.

Johna Tomica vylúčila Asociácia tenisových profesionálov (ATP) z okruhu po fyzickom útoku na tréningového partnera svojho syna Thomasa Droueta pred madridským hotelom v máji tohto roka. Suspendáciu prehodnotia v máji 2014. Španielsky súd v septembri odsúdil Johna Tomica na osemmesačný podmienečný trest za napadnutie. Po verdikte v rozhovore pre médiá prejavil ľútosť, ale z toho, že Drouetovi "naozaj poriadnu nevrazil".

Tomica seniora od incidentu nepúšťajú ani na grandslamové podujatia, ktoré sú v agende Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) a správe autonómnych organizátorov. Najnovšie sa to týka januárových melbournských Australian Open. "Grandslamové turnaje majú s ATP dohodu, že budú v podobných situáciách rešpektovať jej rozhodnutia," vyhlásil výkonný riaditeľ Tennis Australia Craig Tiley.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies