Tomáš Možný reaguje na zisk titulu v RFA: Najväčší moment mojej kariéry

NETKY.SK • 7 December 2023, 09:46 • 2 min
Tomáš Možný reaguje na zisk titulu v RFA: Najväčší moment mojej kariéry

BRATISLAVA - Slovenský kickboxer a po novom MMA bojovník Tomáš Možný sa stal historicky prvým slovenským šampiónom organizácie RFA. Titul získal na domácej pôde v Košiciach po tom, čo proti Lajosovi Pappovi prežil dva kritické momenty, kedy sa mu súper dostal do plného mountu. Možný v závere 2. kola ukázal oveľa lepšiu fyzickú pripravenosť a vyčerpaného Pappa ukončil na TKO.

slovakia

left justify in out

Vo svojom rebríčku radí toto víťazstvo na ten najvyšší stupienok, keďže svoju MMA kariéru začal len nedávno a v tejto disciplíne získal svoj prvý titul v živote. Ešte pred vstupom do MMA sa Možný venoval kickboxu na tej najvyššej možnej úrovni a vo svojej divízii patril k špičke zámorskej Glory Kickboxing.

 

Stále len začiatočník


Napriek tomu, akými rôznymi titulmi sa Slovenský obor pýši v psotojových disciplínach, titul RFA radí na najvyššie miesto. „V mojej kariére tento úspech radím na úplný vrchol, keďže som v MMA stále len začiatočník. MMA a kickbox sú dva rôzne športy, takže myslím si, že som dosiahol svoj vrchol. Opasok RFA je pre mňa maximum, čo mohlo byť,“ reagoval Možný na zisk titulu.

V zápase s Pappom boli karty jasne rozdané už vopred. Možný chcel za každú cenu zostať v postoji, zatiaľ čo Lajos Papp išiel po takedowne už od úvodných sekúnd. Košický rodák sa rozhodol, že sa nebude na súperov štýl adaptovať a bude sa naplno sústreďovať na plnenie svojho gameplanu.


„Adaptovať sa na jeho štýl sa mi nepdoarí nikdy. Bol som kickboxer, budem kickboxer. MMA robím pre fanúšikov, páči sa mi, keď ľudia skandujú moje meno a je tu kotol. Ja tým žijem roky a veľmi sa mi páči robiť takúto šou. Človek, ktorý to nezažil, si nevie predstaviť tie pocity,“ povedal po zápase s Pappom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies