TIP NA VÝLET Mesto Skalica ponúka turistom netradičnú prehliadku pamiatok

NETKY.SK • 16 Júl 2022, 16:00 • 2 min
TIP NA VÝLET Mesto Skalica ponúka turistom netradičnú prehliadku pamiatok

SKALICA – Mesto Skalica pokračuje po minuloročnej premiére s produktom Kráľovský okruh po Skalici na konskom povoze aj počas letnej turistickej sezóny 2022.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

 

„Netradičné sprevádzanie na koči sa stalo v uplynulej sezóne najvyhľadávanejšou atrakciou v rámci prehliadok pamiatok mesta. Preto si môžu návštevníci aj v tomto roku objednať v turistickej informačnej kancelárii tento netradičný druh prehliadky,“ uviedla vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu Renáta Medňanská.

 

img
      

V Skalici je tak možné z pohodlia koča zažiť kráľovskú atmosféru umocnenú históriou pamiatok mesta.

 

img

 

„Odborný výklad sprievodcu zaručí najzaujímavejšie informácie o pamiatkach. Či už ide o jezuitský kostol, farský kostol, dom kultúry, františkánsky kostol a kláštor, ľadovňu, Rotundu sv. Juraja alebo Mlyn bratov Pilárikových,“ informovala Medňanská.

 

img
      

Mesto ponúka 12 pamiatok, ktoré si môžu návštevníci pozrieť. Z nich je v tejto sezóne osem spoplatnených na základe turistického pasu. Počas víkendov, od 12:00 do 18:00 h, sa v každej pamiatke nachádza vyškolený sprievodca, ktorý návštevníkom poskytuje odborný výklad. „Tieto služby a taktiež prehliadku jednotlivých pamiatok poskytuje Turistická informačná kancelária Skalica celoročne,“ doplnil Lidaj.  

 

img

 

Možno vás zaujme: Historickú električku prevádzkuje už desaťročie skupina nadšencov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies