TO od Stevena Kinga končí

NETKY.SK • 4 September 2019, 14:52 • 2 min
TO od Stevena Kinga končí

Zlo sa po 27 rokoch vrátilo do mestečka Derry. Remake príbehu Stevena Kinga sa dočkal pokračovania s hviezdnym obsadením.

slovakia

left justify in out

Už koniec prvej časti nám naznačil, že desivý klaun Pennywise sa ešte vráti na filmové plátna. Film To mal premiéru v roku 2017 a sústreďoval sa na detstvo hlavných hrdinov. Pokračovanie však rozpovie príbeh o ich živote 27 rokov od dňa, kedy banda detí porazila klauna. Aspoň si to vtedy mysleli.

 

Režisér Andy Muschietti natočil druhú kapitolu filmu s rovnakým tímom ako prvú časť, doplneným však o vychytené herecké mená. Na plátnach sa objaví oscarovská nominantka Jessica Chastain , obľúbený James McAvoy, komediant Bill Hader, alebo Finn Wolfhard, známy zo seriálu Stranger Things. Ako diabolský klaun sa vráti Bill Skarsgård, ktorému stvárnenie známeho zloducha vynieslo niekoľko ocenení a uznanie hororových fanúšikov po celom svete.

 

img

 

Okrem fanúšikov sa filmové spracovanie teší aj podpore autora knižnej predlohy. Stephen King, legenda hororovej literatúry, spomína na moment, kedy videl Muschiettiho To z roku 2017: „Mal som nastavené očakávania, ale nebol som pripravený na fakt, že bude To až taký dobrý film. Myslím, že najvýpovednejším prejavom dôvery publika bol aplauz, ktorý nastal, keď prvý film skončil nápisom – To Kapitola 1. Diváci chceli viac. Teraz dostanú zvyšok. Nie je to pokračovanie, je to druhá polovica jedného príbehu.“

 

Dej

 

Jeden člen pôvodnej pôvodného Klubu lúzrov, Mike, zostáva aj po nepríjemných udalostiach bývať v mestečku Derry. Počas 27 rokov zbiera informácie o klaunovi, ktorý sa jedného večera znovu objaví na mestských slávnostiach. Rozhodne sa okamžite kontaktovať svojich starých priateľov, ktorých zavolá na stretnutie do miestnej reštaurácie.

 

Nevinná večera končí zistením, že Pennywise je späť. Vznášajúci sa červený balón vyvoláva hrôzu a hlavné postavy si časom uvedomia, že len oni dokážu jeho vyčíňanie zastaviť. Zlo ich však už pozná a je na nich pripravené.

 

img

 

Rovnako ako v kapitole 1, „lúzri“ čelia klaunovi aj individuálne. Každý z nich sa musí postaviť démonom zo svojej minulosti. Kapitola 2, ktorá si hrá so silou pamäte, prepája jednotlivé momenty z minulosti a súčasnosti a ponorí sa hlbšie do toho, čo kedysi spôsobilo hlavným postavám hlboké zúfalstvo a strach.

 

Všetko kulminuje sériou záverečných scén, ktoré stelesňujú to najlepšie a najhoršie z filmu: Nič úplne nedáva zmysel, ale je zábavné sledovať, ako sa tieto postavy stretávajú v pekle, tvárou v tvár desivému šialenému klaunovi.

 

img

 

Pre niekoho zábavný, pre iného strašidelný film si určite zaslúži pozornosť divákov. Premiéru bude mať už zajtra, 05.09.2019. Do slovenských kín film prináša distribučná spoločnosť Continental film.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona