TL: Nitra i Banská Bystrica víťazne, Košice prehrali s Novými Zámkami

NETKY.SK • 17 Október 2016, 08:50 • 2 min
TL: Nitra i Banská Bystrica víťazne, Košice prehrali s Novými Zámkami

KOŠICE - Hokejisti majstrovskej Nitry zvíťazili v 13. kole Tipsport ligy nad Duklou Trenčín 4:2 a udržali si vedenie v tabuľke o tri body pred Banskou Bystricou.

slovakia

left justify in out

Prekvapenie sa zrodilo v Košiciach, ktoré prehrali s nováčikom z Nových Zámkov 0:1.

HC Košice - HC Nové Zámky 0:1

Domáci si chceli v domácom prostredí napraviť chuť po prehre v Liptovskom Mikuláši. V 3. minúte dostali po fauloch hostí ideálnu príležitosť v podobe dvojnásobnej početnej výhody. Počas 75. sekúnd hry piatich proti trom mal najväčšiu šancu Bartánus, ale skóre neotvoril. Novozámočanov ubránené oslabenie povzbudilo. V 7. minúte sa gólom neskončila snaha Tibenského, na opačnej strane sa po strele Hrušku vyznamenal brankár hostí Lundström. Prvá tretina nepriniesla veľa gólových príležitostí a aj preto v nej diváci gól nevideli.

V druhej časti sa však skóre menilo už po 13. sekundách. Obranca hostí Drtina nahodil puk do pásma Košíc, Brabenec dobre čítal hru a využil zaváhanie brankára Kopřivu - 0:1. Tento gól pridal hosťom na sebaistote a tí umne bránili ofenzívne snahy domácich. V 25. minúte síce zabudli na Nagya, ale košický kapitán zblízka Lundströma neprekonal. O štyri minúty mohli hostia pridať druhý gól, ale s príležitosťami Lelkeša a Čaládiho si Kopřiva poradil. Košický brankár podržal svoj tím aj v 32. minúte počas oslabenia, keď zmaril nebezpečnú dorážku Hvilu.

V 43. minúte si Klíma vytvoril streleckú pozíciu, ale ani on pred Lundströmom neuspel rovnako o dve minúty neskôr Hruška. Dobre organizovaná defenzíva hostí robila Košičanom problémy a tí sa len ťažko presadzovali. Obrana nováčika Tipsport ligy odolala aj počas dvoch oslabení v polovici tretej časti, počas ktorých mal najväčšiu šancu Bartánus. Gólovú poistku hostí mohol v 56. minúte pridať Hvila, ktorý však nevyužil chybu košickej obrany. Košičania v závere zápasu skúsili hru so šiestimi hráčmi, ale vyrovnať nedokázali.

Povedali po zápase:

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Dnes sme odohrali šiesty zápas v priebehu pätnástich dní. Dostali sme nešťastný gól, ktorý napokon rozhodol o výsledku zápasu. Počas celého zápasu sme si vytvárali tlak, ale, bohužiaľ, sme výborne chytajúceho brankára hostí neprekonali."

Július Pénzeš, tréner HC Nové Zámky: "Po prehre Košíc v Liptovskom Mikuláši sme verili, že aj my im môžeme uchmatnúť nejaký bodík. Z našej strany to bolo veľmi ubojované stretnutie. Musím však priznať, že domáci boli oveľa aktívnejším mužstvom a výrazne nás prestrieľali. Ich šance však neboli z kategórie vyložených, pretože sme ich vytláčali zo streleckých pozícií. Naše víťazstvo je najmä vďaka brankárovi Lundströmovi, ktorý dnes podal famózny výkon. Som veľmi rád, že nás prišli povzbudiť aj naši fanúšikovia, ktorí merali dlhú cestu z Nových Zámkov. My sme im za to dali darček v podobe víťazstva. Konečne sa k nám šťastena obrátila tvárou, keďže v nedávnych zápasoch sme prehrali po nájazdoch či gólmi v posledných minútach zápasu."

HC Košice - HC Nové Zámky 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

 

 

Gól: 21. Brabenec (Drtina). Rozhodovali: Orolin, Kalina - Korba, Bogdaň, vylúčení: 5:7 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3021 divákov.


Zostavy:

HC Košice: Kopřiva - Dudáš, Deyl, Jankovič, Šmach, Šedivý, Vašíček, Matejka, Pavúk - Hričina, Suja, Nagy - Bicek, Boltun, Bartánus - Šoltés, Klíma, Milý - Varga, Hruška, Bartoš
HC Nové Zámky: Lundström - Cardwell, M. Drtina, Sandgren, Čížek, Sucharda, Maier, M. Chovan, Mäkinen - Bahenský, Brabenec, Saarinen - Hvila, Hudec, Paulovič - Lelkeš, Čaládi, Tibenský - Fábry, Rehák, Dubec

HK Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:4

Posledný Poprad nastúpil proti Liptákom s veľkou chuťou. Najprv ale museli "kamzíci" ubrániť dlhú presilovku o dvoch hráčov. Lapšanský potom vo veľkej šanci nastrelil iba hornú tyč. V 10. minúte potrestal hrubú chybu hostí v rozohrávke efektným blafákom Zagrapan a domáci šli zaslúžene do vedenia - 1:0. Z hry následne odstúpil brankár MHK 32 Karol Križan a nahradil ho Adam Nagy. Liptáci otočili výsledok stretnutia pred prvou prestávkou. Najprv po buly v 17. minúte znenazdajky vyrovnal Richard Huna, aby o minútu už hostia viedli zásluhou Urama - 1:2.

Úvod druhej časti hry veľa vzruchu nepriniesol. Až v 28. minúte sa ujala pekná akcia druhého útoku hostí, ktorú zakončil Sukeľ - 1:3. Kalich horkosti si Popradčania vypili v 35. minúte, keď Liptáci opäť ukázali biliardovú kombináciu, na konci ktorej poslal do prázdnej brány puk matador Jozef Stümpel - 1:4. Pred druhou prestávkou ešte vystrašil hosťujúceho brankára v presilovke Lapšanský, ale jeho strela skončila opäť na konštrukcii bránky.

Vstup do tretej tretiny Popradčanom vyšiel. Z tlaku sa presadil novic v popradskom drese Jan Semorád a znížil na rozdiel dvoch gólov. Následne sa domáci obrali o možnosť stupňovať tempo hry, keď už po druhý raz v zápase hrali dlhšiu dobu v šestici. Zmätky v obrane Popradu využíval prvý útok hostí, ale z veľkých šancí bratov Hunovcov sa už žiadna neujala. Poprad tak zaknihoval už desiatu prehru v sezóne a uzatvára tabuľky Tipsport ligy. 

Povedali po zápase:
Petr Jonák, tréner Popradu: "Stretnutie sme začali dobre. V posledných 5 minútach sme sa ale osobnými chybami pripravili o hladký priebeh prvej tretiny. V druhej tretine sme inkasovali ďalšie dva góly, hra sa nám nedarila. Tretiu tretinu sme do súpera búšili, hostia ale dobre bránili. Opäť sme ale spravili chyby pri striedaniach a aj individuálne chyby v závere. Sme v kríze, musíme sa z nej dostať sami, nikto nám nepomôže. Pracujeme na zlepšení."

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: "V úvode nás súper pritlačil do nášho pásma, mal niekoľko šancí. Výborne ich pokryl brankár Karol Križan. Druhú tretinu sme mali v našich rukách, domácich sme do ničoho nepustili. V tretej sa nám podarilo postrážiť výsledok, bol som spokojný s hernou disciplínou mužstva." 

HK Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)

 

 

Góly: 10. Zagrapan (Lapšanský), 44. Semorád (Kroták, Dinda) - 17. Richard Huna, 18. Uram (Kriška), 28. Sukeľ (Kriška, Uram), 35. Stümpel (Kriška). Rozhodovali: Dipietro (Tal.), Müllner – Výleta, Vyšný, vylúčení: 6:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1162 divákov


Zostavy: 

Poprad: Šúrek – Suchý, Kurali, Dinda, Fabian, Pokovič, Chaloupka, Cutting – Lapšanský, Mlynarovič, Zagrapan – Kroták, Ježek, Semorád – Bondra, Troliga, Lichanec – Štrauch, Paločko, Výhonský – Danielčák
Liptovský Mikuláš:Križan (10. Nagy) – Mezovský, Šiška, Oravec, Stehlík, Kadlubiak, Moravčík, Bobček, Brezniak – Rudolf Huna, Róbert Huna, Richard Huna – Kriška, Matúš Sukeľ, Uram – Lištiak, Piatka, A. Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 6:4

Žilinčania vstúpili do duelu rázne a už po 70 sekundách hry sa tešili z gólu, keď Húževka spomedzi kruhov presne zakončil Juríkovu prihrávku z ľavej strany. O dve minúty sa situácia zopakovala, len Juríkovi nahrával Rogoň a domáci viedli pohodlne 2:0. Mohli aj vyšším rozdielom, lebo góly mali na hokejkách Švihálek, Handlovský, aj Holovič, lenže Baroš výborne zasiahol. V 15. min. vystavil na opačnej strane Ďalogovej strele stopku semafor Tomeka a v 19. min. pri presilovke hostí schoval domáci gólman do lapačky pohotovú strelu McGregora.

Druhú tretinu začali lepšie hostia, ale nedokázali zakončiť gólom niektoré dobré akcie ako Puliš, Klhůfek či ďalší, a tak prišiel trest. Handlovský vyzval do úniku Hovorku, ktorý v 29. min. zvýšil na 3:0. Vlci hrali s chuťou, dobre korčuľovali, napádali, hrali zdravo agresívne a v 32. min. zvýšil ich náskok po peknej akcii a bekhendovom zakončení Konečný. Hostia nedokázali domácich vážnejšie potrápiť, tí si naopak vedenie užívali a nedávali Zvolenu priestor na to, aby sa gólovo chytil.

V tretej časti sa usmialo šťastie aj na hostí, keď Mráz v 43. min. prihral medzi kruhy Hraškovi a obranca Zvolena pokazil Tomekovi rodiace sa čisté konto. Vlci však drámu nepripúšťali a v 49. min. po prvý raz udreli aj v presilovke, keď sa presadil Drábek. Zvolen zareagoval o 16 s Ďalogovým presným zásahom, ale o ďalších 32 s zvýšil opäť na štvorgólový rozdiel Matis, ktorý ostal nepokrytý pri ľavej žrdi. Zvolen zdvihol znovu hlavu v 55. min., keď v presilovke tečoval Hraškovu strelu od modrej do siete Mráz. Definitívnu bodku duelu dal gólom minútu pred koncom Misenev, ale už len zmiernil prehru Zvolenčanov na ľade Žiliny.

Povedali po zápase:
Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Som rád, že sme nadviazali na dobrý výkon z Trenčína. V prvej tretine sme mali veľa šancí, dali sme dva góly a výsledok mohol byť ešte výrazne lepší. Výsledok postupne narastal, podržal nás pri šanciach Zvolena Tomek. Škoda záveru, prišlo poľavenie, individuálne chyby, prehraté osobné súboje, aj vylúčenia a dostali sme zbytočné góly. Napriek tomu som rád za víťazstvo, sú to pre nás dôležité tri body. Pevne verím, že aj v náročnom týždni, ktorý nás čaká, budeme pokračovať vo víťaznej sérii.“

Josef Turek, tréner Zvolena: „O výsledku zápasu bolo rozhodnuté prakticky hneď, hoci sme si vraveli, že ideme hrať na 0:0. Hráči spravili individuálne chyby a v takom zložení, v akom sme nastúpili, sme neboli schopní zápas otočiť. Musíme vyvodiť dôsledky, pretože taktika bola jasne daná, ale hráči ich neboli schopní splniť. Mali sme aj nejaké šance, ale nevyužili sme ich, lebo ich vychytal Tomek. Výsledok 4:6 nie je tragický, ale prehrali sme. Chcel som vidieť v akcii hráčov, ktorí boli viac vyťažení. Musíme posilniť do budúcna káder o hráčov, ktorí si už niečím v rozhodujúcich momentoch prešli.“ 

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 6:4 (2:0, 2:0, 2:4)

 

 

Góly: 2. Húževka (J. Jurík, Rogoň), 4. J. Jurík (Rogoň, Húževka), 29. Hovorka (Handlovský, Denis Rehák), 32. Konečný (Švihálek), 49. Drábek (Brejčák, Holovič), 50. Matis (Hovorka, Handlovský) – 43. Hraško (B. Mráz), 49. M. Ďaloga (Hraško), 55. B. Mráz (Hraško, Puliš), 59. Misenev (McGregor, Halama). Rozhodovali: Jura – Riš, Smrek, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 894 divákov


Zostavy:

Žilina: Tomek – Denis Rehák, P. Mikuš, Kříž, Brejčák, Macejko, Drábek, Prokop, Mendrej – Matis, Hovorka, Handlovský – J. Jurík, Húževka, Rogoň – Švihálek, Holovič, Konečný – Gmitter, Ondruš, E. Švec
Zvolen: Baroš – Valenta, Hraško, Andersons, Demiters, Hataš, F. Fekiač, Dubeň, Ivan – Puliš, B. Mráz, Klhůfek – McGregor, Halama, Misenev – Žilka, Petráš, M. Ďaloga – Kňazev, Řezač, Kelemen

HC '05 iClinic Banská Bystrica – MHC Martin 6:2

Prvá tretina bola herne vyrovnaná, ale viac príležitostí si vypracovali domáci hokejisti. V siedmej minúte sa tešili z gólu predčasne, pretože teč Surového putoval od Buca z ofsajdu. Potom neprekonali dobrého Dzubinu slušnými strelami Lunter, Bortňák a Matoušek, neujala sa ani dorážka Kafku. Až v 19. minúte otvoril skóre Maione, ktorý sa po chybe Martinčanov ocitol s pukom sám pred gólmanom a poslal ho pod hornú žŕdku. O 24 sekúnd neskôr Kubka nahodil puk od modrej a ten i so šťastím prešiel za Dzubinu – 2:0. 

V strednom dejstve viac hrozili aktívnejší Martinčania. Najprv neznížil z dorážky Koyš, no podarilo sa to napokon Bílekovi, ktorý ťažil z prihrávky Surovku od zadného mantinelu. Bystričania odpovedali v 27. minúte Bortňákom. Ten strieľal z ľavého kruhu a puk aj so šťastím išiel za brankára z Turca – 3:1. Neuplynula ani minúta a Martin opäť znížil. Od modrej napriahol Heizer a Bacashihua nezareagoval dostatočne. Veľké šance na vyrovnanie mali potom Rzavský a znova Heizer, ale bystrický gólman výrazne podržal svoje mužstvo. 

Na začiatku tretej tretiny sa pokúšal meniť stav hosťujúci Korostin. Dvakrát zakončoval z pravej strany, ale bystrického brankára neprekonal. Na opačnej strane sa ocitol sám pred Dzubinom Buc, no ani on nebol úspešný. Skórovať sa podarilo hráčom spod Urpína až v presilovke. Po rýchlom prechode do útoku a prihrávke Bortňáka sa presadil zblízka voľný Skalický. Tento hráč v 55. minúte výraznou mierou prispel k piatemu gólu. V útočnej tretine ho nik neodzbrojil a Bortňák tak mohol poľahky zakončovať po ľade. Bodku za zápasom dal Kafka strelou spoza kruhu do vinkla. 

Povedali po zápase:
Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Mali sme dobrý pohyb v prvej tretine. Vytvárali sme si tlak a tlačili sa do bránky. Išli sme zaslúžene do vedenia. V druhej časti bol začiatok z našej strany laxný, súper nám dal gól a dostal sa na koňa. Mali sme tam veľké okienka, ale ubojovali sme to a stále viedli aspoň o gól. Zlomový bol štvrtý náš zásah v tretej tretine v presilovke a potom sme už hostí do šancí nepúšťali. Stav 6:2 je pre hostí krutý. Nie všetko v našej hre bolo ideálne.“ 

Dalibor Bortňák, útočník Banskej Bystrice (2+1 v zápase): „Nebolo to jednoduché. Úvod zápasu sme mali dobrý, ale zaspali sme na začiatku druhej tretiny. Našťastie nám to tam potom napadalo. Snažili sme sa hrať našu hru, ale musíme sa ešte zlepšiť. Teší ma, že som dvakrát skóroval ako aj to, že sa naša formácia v tomto dueli najviac presadila.“

Pavel Paukovček, tréner Martina: „Súper bol veľmi kvalitný. V prvej tretine nás dostával pod tlak, bol lepší a dal dva góly, V druhej sme sa zlepšili, dostali sa do hry znížením na 3:2 a produkovali sme celkovo pekný hokej. V tretej tretine však dali domáci štvrtý gól v presilovke a ten bol zlomový, položil nás na kolená. Bystričanom to tam popadalo, nám nie, preto sme prehrali.“ 

HC '05 iClinic Banská Bystrica – MHC Martin 6:2 (2:0, 1:2, 3:0)

Góly: 19. Maione, 19. Kubka (Matoušek), 27. Bortňák (Kafka, Wishart) 49. Skalický (Bortňák), 55. Bortňák (Skalický), 57. Kafka (T. Surový, Buc) – 22. V. Bílek (Surovka, Brňák), 27. Heizer (P. Koyš, V. Bílek). Rozhodovali: V. Snášel, Štefik – R. Bednár, Jobbágy, vylúčení: 5:6, presilovky: 2:0, oslabenia, 0:0, 2084 divákov

Zostavy:

Banská Bystrica: Bacashihua – Wishart, Maione, Kubka, I. Ďatelinka, Mihálik, Matuškin – Buc, T. Surový, Hickmott (41. Roth) – M. Lunter, Češík, Matoušek - Kafka, Bortňák, Skalický – Andrisík, Tamáši, Truchno
Martin: Dzubina – Tabaček, M. Dvořák, Brňák, Salija, Pulli, Rantanen, Rusina, Pacalaj – V. Bílek, Heizer, P. Koyš - Markovič, Galamboš, Surovka - Hölli, Murček, Korostin – R. Varga, Dírer, D. Rzavský

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 4:2

Začiatok zápasu sa hral svižný hokej zo strany na stranu. V 6. minúte mali domáci prvú presilovú hru, ktorú využil Blackwater po peknej prihrávke od Slováka – 1:0. Hostia ustáli druhú presilovú hru a ihneď po jej skončení pohrozil Hossa, ktorého strela švihom tesne minula bránu Valenta. Tempo hry mierne upadlo a vyložených šancí bolo minimum. V 19. minúte vyšiel domácim rýchly brejk, ktorý zakončil premiérovým gólom v Tisport Lige mladý útočník Chalupa – 2:0. 

Na prvú vážnejšiu príležitosť druhého dejstva si museli diváci počkať 6 minút, keď strelu Kutálka vyrazil Chábera len koncom hokejky. V 28. minúte ušiel v oslabení rýchly Gašparovič a prekonal Valenta – 2:1. Nitrania sa nepoučili a znovu rozohrávali riskantne cez stred ihriska a to im bolo skoro osudné aj po druhýkrát, keď sa do úniku dostal Tybor, ale nastrelil len žŕdku. Sériu nepresností ukončil v 37. minúte domáci Kutálek, ktorý peknou sťahovačkou obišiel obrancu Trenčína a prekonal Cháberu – 3:1. Veľkú príležitosť na zníženie mal Tybor, ale Valent jeho pokus zneškodnil. 

V úvode tretej tretiny mali Trenčania presilovú hru o dvoch hráčov, ktorú ale nevyužili. Hru kúskovali časté vylúčenia a šarvátky. V 48. minúte mal šancu na zníženie Hossa, ale Valentovu bránu minul. V 52. minúte Valent strelu od modrej čiary vyrazil pred seba, kde si puk našiel Sojčík a dorazil ho za chrbát domáceho gólmana – 3:2. Hostia sa dlho netešili, keď po obliehaní Cháberovej brány dokázal skórovať Ručkay – 4:2. O pár sekúnd mohlo byť skóre ešte vyššie, ale strelu Blackwatera zastavila pravá žrď. Trenčania sa dopustili faulu a na záverečný tlak im už nezostávalo veľa času, ale aj napriek tomu skúsili hru bez brankára, ktorá však gól nepriniesla. Nitra sa stáva novým lídrom tabuľky.

Povedali po zápase:
Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Pre nás sú to nesmierne dôležité tri body, nakoľko náš nahustený program a zdravotný stav niektorých hráčov, ktorí hrali s horúčkami sa podpísal pod náš slabší pohyb. Nemali sme taký tlak do brány a nevytvorili sme si toľko šancí, ako v ostatných domácich zápasoch, ale na druhej strane sme boli vysoko efektívny. Za ochotu a nepoddajnosť sa chcem chalanom poďakovať. Naša hra v oslabeniach bola tiež veľmi dobrá.“ 

Miloš Holáň, tréner Trenčína: „Dnes výborný zápas vo výbornej atmosfére. Musím pochváliť prístup mojich hráčov a plnenie taktiky. Dnes to bolo fantastické, keby tak hráme každý zápas s takým srdcom a nasadením, tak by sme sa určite pohybovali niekde inde. Hráčov musím skritizovať hrubé chyby jedna od obrancu a druhá od brankára. S mužstvom ako je Nitra si to nemôžme dovoliť.“ 

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Góly: 6. Blackwater (Slovák, Milam), 19. Chalupa (Paukovček, Piačka), 37. Kutálek (Krištof), 54. Ručkay (Krištof, Kutálek) – 28. Gašparovič (Tybor), 52. Sojčík (Ölvecký, Kozák). Rozhodovali: Jonák, Fridrich – Stanzel, Tvrdoň, vylúčení: 10:10, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 2720 divákov

Zostavy:
Nitra: Valent – Milam, Versteeg, Rais, Mezei, König, Ordzovenský, Kuzma, Bajtek – Laliberté, Slovák, Blackwater - Ručkay, Krištof, Kutálek - Macík, Štefanka, Bene - Chalupa, Paukovček, Piačka 
Trenčín: Chábera – Hatala, Kozák, M. Novák, Holenda, Ryzák, Bohunický, Šefčík – L. Novák, Dlouhý, Hossa - Tybor, Veilleux, Gašparovič - Ölvecký, Kalináč, Sojčík - D. Novák, Švec, Briestenský

Tabuľka:

1. Nitra 14 9 1 3 1 52:33 32
2. B. Bystrica 13 8 2 1 2 55:29 29
3. Košice 13 7 2 1 3 53:29 26
4. L. Mikuláš 13 7 1 2 4 37:30 22
5. Martin 13 7 0 1 5 39:36 22
6. Trenčín 13 5 2 2 4 33:30 21
7. Zvolen 13 6 1 0 6 39:45 20
8. Žilina 13 4 2 1 6 42:41 17
9. Nové Zámky 14 3 2 3 6 31:42 16
10. Poprad 13 2 2 1 8 27:45 11
-----------------------------------------
11. HK Orange 20 9 0 0 0 9 6:46 0
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies