Pri bratislavskom Avione plánujú postavať park

NETKY.SK • 1 Január 2020, 19:19 • 2 min
Pri bratislavskom Avione plánujú postavať park

BRATISLAVA – Bratislavská mestská časť Staré Mesto plánuje zrevitalizovať dlhodobo zanedbávaný parčík pri Avione, ktorý sa nachádza medzi benzínovou pumpou a zastávkami električiek a trolejbusov na Americkom námestí

slovakia

left justify in out

"Staré Mesto získalo grant na jeho revitalizáciu a prvé zásahy sme urobili už začiatkom decembra. Pre začiatok sme mierne upravili zeleň a nainštalovali automatickú závlahu. Výsledky by mali byť vidieť už na jar 2020," informovalo Staré Mesto na sociálnej sieti. Výšku nákladov na obnovu parku neuviedlo.

 

Pripravované rekonštrukcie v hlavnom meste
Pri projekte obnovy parčíku pri Avione spolupracuje Staré Mesto s bratislavským magistrátom, ktorý má v správe chodníky okolo parku. Hlavné mesto pripravuje v roku 2020 rekonštrukciu Amerického námestia, takže námestie má mať komplexne riešenú obnovu. "Parčík pri Avione v Starom Meste je neveľkým verejným priestorom, a také sú najvhodnejšie dotvoriť ich ako šperky mesta. K tvorbe verejného priestoru možno pristúpiť rôzne. Aj ako k výtvarnému dielu," povedala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

 

Park pri Avione
Park pri Avione, ktorý pripomínal botanickú záhradu, vybudoval pred takmer deväťdesiatimi rokmi záhradník Josef Mišák. "Vysadil tu 160 druhov vzácnych, prevažne stálo zelených drevín pochádzajúcich z celého sveta, z ktorých tie, čo sa zachovali sú zahrnuté do revitalizácie s dosadbou nových," dodala Aufrichtová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona