TL: Michal Hlinka dostal za zákrok na Brabenca šesťzápasový dištanc

NETKY.SK • 20 Október 2015, 14:24 • 2 min
TL: Michal Hlinka dostal za zákrok na Brabenca šesťzápasový dištanc

BRATISLAVA - Disciplinárny senát hokejovej Tipsport Ligy pozastavil činnosť na šesť majstrovských stretnutí hráčovi Dukly Trenčín Michalovi Hlinkovi za zákrok na útočníka HKM Zvolen Kamila Brabenca.

slovakia

left justify in out

Incident sa udial v piatkovom šlágri 12. kola najvyššej slovenskej súťaže, v ktorom Zvolen zdolal na domácom ľade Duklu 2:1. Hlinka päť sekúnd pred koncom duelu poslal českého útočníka k ľadu, Brabenec po nešetrnom zákroku putoval na vyšetrenie k lekárovi. Napokon sa vyhol vážnejšiemu zraneniu, keď vyviazol s natrhnutou perou a narazenou oblasťou krčnej chrbtice. Hlinka dostal za úder do hlavy a krku trest na 5 min.+DKZ, odobrali mu registračný preukaz a jeho zákrok následne ocenila aj ligová disciplinárka.

 

"Napriek tomu, že som hráč, ktorý hrá hokej s nasadením na hranici pravidiel, uvedomujem si, že zákrok, ktorým som atakoval K. Brabenca bol neférový, a za to sa Kamilovi verejne ospravedlňujem. Som presvedčený, že takéto zákroky do našej ligy nepatria a aj preto sa im určite v budúcnosti vyhnem," uviedol Hlinka vo vyhlásení zverejnenom na facebookovej stránke Tipsport Ligy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies