Tisíce Slovákov žiadajú oslobodenie otca, ktorý odpojil od prístrojov svojho ťažko chorého syna

NETKY.SK • 12 Október 2015, 13:45 • 2 min
Tisíce Slovákov žiadajú oslobodenie otca, ktorý odpojil od prístrojov svojho ťažko chorého syna

BRATISLAVA - Tisíce Slovákov žiadajú oslobodenie Jozefa (46) z Popradu, ktorý je obvinený z vraždy svojho ťažko chorého syna Dominika (24), zistil denník Nový čas.

slovakia

left justify in out

Mladík trpel od malička mozgovou obrnou, bol bezvládny. Podľa polície mal otec synovi odpojiť dôležité prístroje, následkom čoho Dominik zomrel. Organizátori petície sa obracajú na prezidenta SR Andreja Kisku.

 

"To čo sa stalo bol zúfalý čin zúfalého rodiča, ktorý sa musel spolu s manželkou 24 hodín starať o bezvládne telo svojho syna. To čo urobil, vyžadovalo veľa odvahy, a aj keď to znie akokoľvek zle, urobil to z lásky. Pre Dominika to bolo obrovským vykúpením z trápenia, ktoré bolo nepretržitou súčasťou jeho života," tvrdia autori petície, pod ktorú sa podpísalo 13500 Slovákov.

 

Dom, v ktorom rodina býva

 

img

 

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorej malo dôjsť v Poprade. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová informovala, že v prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

 

„V jednom z bytov v Poprade mal 46-ročný Jozef v sobotu (26.9.) popoludní v úmysle usmrtiť 24-ročného Dominika a odpojil vzduchovú ventiláciu, ktorú mal Dominik zapojenú a tá mu zabezpečovala jeho životné funkcie. Mladý muž trpel poškodením mozgu, bol ležiacou aj imobilnou osobou a zavedenie kanyly zabezpečovalo jeho dýchanie,“ priblížila hovorkyňa s tým, že v dôsledku Jozefovho konania sa Dominik zadusil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies