Rusko si vojnu neželá

NETKY.SK • 27 Január 2022, 15:08 • 2 min
Rusko si vojnu neželá

PARÍŽ - Stredajšie rozhovory predstaviteľov Francúzska, Nemecka, Ukrajiny a Ruska v tzv. normandskom formáte v Paríži neboli jednoduché, účastníci sa však dohodli na ďalších rokovaniach – o dva týždne v nemeckom Berlíne.

slovakia

left justify in out

Oznámil to námestník vedúceho ruskej prezidentskej kancelárie Dmitrij Kozak, ktorý na rokovaniach zastupoval Kremeľ.

 

img

Elyzejský palác 

 

Stredajšie rozhovory v Elyzejskom paláci trvali podľa agentúry TASS 8,5 hodinyHlavným prínosom parížskych rozhovorov bola podľa Kozaka skutočnosť, že „napriek všetkým nezhodám v interpretáciách sme sa zhodli, že prímerie (na východnej Ukrajine) musia dodržiavať všetky strany v súlade s dohodami.“

 

Prečítajte si tiež: Šéf ruskej delegácie vo Viedni varoval Kyjev pred provokáciami na Donbase

 

Ako pokračoval Kozak, avizované rokovania v Berlíne sa opäť uskutočnia na úrovni diplomatických vyslancov. O summite vedúcich predstaviteľov sporiacich sa štátov zatiaľ neuvažujú, dodal. „Mali sme ťažký, ale možno prvý priamy rozhovor o všetkých problémoch súvisiacich s implementáciou Minských dohôd,“ povedal Kozak po skončení rokovaní. Zdôraznil, že proruské separatistické oblasti na východe Ukrajiny a zvýšené napätie pozdĺž rusko-ukrajinských hraníc sú dve samostatné záležitosti.

 

img

 

Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev vo štvrtok vyhlásil, že jediným riešením súčasnej situácie je rokovanie o bezpečnostných zárukách. „V žiadnom prípade nesmie dôjsť k vojne, nikto nechce vojnu a treba urobiť všetko, aby sa akejkoľvek vojne zabránilo. O to viac pozdĺž línie zrážok medzi Ruskom a povedzme Severoatlantickou alianciou,“ povedal. 

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Ako odpovedali USA na ruské požiadavky?

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies