Tisíce ľudí v Nemecku evakuovali pred riekou Labe

NETKY.SK • 9 Jún 2013, 08:59 • 2 min
Tisíce ľudí v Nemecku evakuovali pred riekou Labe

MAGDEBURG - Tisíce obyvateľov nemeckej spolkovej krajiny Sasko-Anhaltsko museli už opustiť svoje domovy v obave pred záplavami z rozvodnenej rieky Labe. Informovala o tom stanica Deutsche Welle.

slovakia

left justify in out

Hladina Labe počas soboty naďalej stúpala, pričom povodňová vlna smeruje na sever krajiny. Situácia sa zhoršila na kritickú úroveň aj v meste Magdeburg, kde museli evakuovať domov dôchodcov a vypnúť elektrinu v niektorých častiach mesta. Najviac ohrozené sú lokality Magdeburgu ležiace pri sútoku riek Sála a Labe, z ktorých už evakuovali asi 3000 ľudí. Protipovodňová ochrana mesta by však mala vydržať aj pri očakávanej výške hladiny 7,40 metra. Bariéry z vriec naplnených pieskom postavili aj vo Wittenbergu a ďalších okolitých mestách. Premiér Saska-Anhaltska Reiner Haseloff vyzval na pomoc ostatné spolkové krajiny i federálnu vládu. Do oblasti ohrozenej povodňami dnes pricestuje nemecký prezident Joachim Gauck. Do boja z povodňami v Nemecku sa zapojilo asi 70.000 pracovníkov krízových tímov a 11.000 vojakov. Povodňové škody v Nemecku sa doteraz odhadujú na 11 miliárd eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies