Tisíc eur mesačne pre exprezidenta je málo,no viac nežiada

NETKY.SK • 29 December 2013, 11:38 • 2 min
Tisíc eur mesačne pre exprezidenta je málo,no viac nežiada

BRATISLAVA - Podľa zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov prezidentovi po skončení výkonu jeho funkcie patrí doživotne plat vo výške približne 995 eur.

slovakia

left justify in out

Necelých tisíc eur mesačne, ktoré patria slovenskej hlave štátu na dôchodku, nie je podľa prezidenta Ivana Gašparoviča veľa. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, sám však viac nežiada a výškou dôchodku sa nezaoberá. "Na Slovensku vôbec je taká atmosféra, že skončíte, každý na vás zabudne a nič sa nedeje. Pokiaľ ide o postavenie prezidenta v penzii, tak prezident na Slovensku má jednu z najnižších penzií, ak nie najnižšiu. Tým proti tomu neprotestujem, len vznikajú fámy okolo toho, koľko prezident dostane," hovorí Gašparovič. Ako dodal, problémy s financiami má napríklad exprezident Michal Kováč. Či je výška dôchodku dostačujúca, to Gašparovič podľa vlastných slov zistí až neskôr. "Nič som neprivatizoval, nemám majetky, budem žiť z toho, čo mám," ukončil.

Prezident Ivan Gašparovič poberá mesačný čistý plat vo výške zhruba 5 268 eur v čistom. Podľa zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov prezidentovi po skončení výkonu jeho funkcie patrí doživotne plat vo výške približne 995 eur. Prezidentom na dôchodku je tiež doživotne poskytovaná ochrana. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies