Tipsport extraliga: Nitra rozstrieľala Žilinu 7:0

NETKY.SK • 14 December 2013, 07:53 • 2 min
Tipsport extraliga: Nitra rozstrieľala Žilinu 7:0

BRATISLAVA - Hokejisti HK Nitra rozstrieľali v piatkovom zápase 31. kola extraligy na domácom ľade Žilinu vysoko 7:0 a upevnili si druhé miesto v tabuľke.

slovakia

left justify in out

Pred treťou Bystricou majú už desaťbodový náskok. Tréner Róbert Kaláber si tak od svojho nástupu na lavičku "vlkov" pripísal už piatu prehru za sebou a jeho zverenci figurujú na chvoste súťaže.

HK Poprad – HC ’05 Banská Bystrica 6:5 pp (0:3, 4:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 21., 26. Sýkora, 21. Paločko, 30. Kroták, 48. Lapšanský, 64. Stals - 5. Petro, 16. Meland, 17. Macík, 36. White, 51. Heizer. Rozhodovali: M. Novák - Smerek, Valach, vylúčení: 3:9, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:1, 1192 divákov

Priebeh zápasu

Úvod vyšiel lepšie hosťom. Jáchymove vylúčenie síce Országhovi zverenci nepotrestali, no hneď ako naskočil popradský bek na ľad, vystrelil od modrej Bambúch a Petro doklepol puk za Sidora – 0:1. "Kamzíci" mohli vyrovnať v dvoch presilovkách, mali i šance, no naopak inkasovali, keď Meland pokoril popradského gólmana v samostatnom nájazde. To však nebolo zo strany hostí všetko. Keď z kruhu nenápadne vystrelil Cutt a strelil tretí gól, Sidora v bránke striedal Sedlačko.

Popradčania vstúpili do prostrednej časti s odhodlaním so zápasom niečo urobiť a ich zvýšená aktivita priniesla ovocie v podobe štyroch gólov. Najskôr sa presadil Sýkora, potom v presilovke v 26 minúte strelou prekvapil brankára druhým zásahom, o 51 s na to Paločko doklepol Takáčov pokus a vyrovnal na 3:3. Poprad sa v 30 minúte dokonca dostal do vedenia po tvrdej strele Krotáka, White však z medzikružia odpovedal a stav bol znovu vyrovnaný – 4:4. 

V tretej tretine sa hra vyrovnala. V 48. minúte Štals poslal puk do jazdy Lapšanskému, ten sa preštrikoval cez bystrickú obranu a perfektným blafákom poslal Poprad po druhý raz do vedenia. Hostia dokázali odpovedať, keď nedôraz pred bránkoviskom potrestal Heizer – 5:5. Rozhodnúť mohla opäť dvojica Lapšanský – Sýkora, ich kombináciu však zastavil pozorný Kalemba a muselo sa predlžovať.

V nadstavenom čase presnou strelou rozhodol Lotyš Štals a Poprad si pripísal dva body do tabuľky. 

Hlasy
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Dôkladne sme sa na súpera pripravovali, no napriek tomu prvá tretina bola ako zo zlého sna. V šatni sme si povedali ďalšie pokyny a odvtedy to už na ľade vyzeralo celkom ináč. Hráčom slúži ku cti, že to nezabalili ani za nepriaznivého stavu."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Začali sme výborne. V kabíne sme hráčom zdôrazňovali, že Poprad na nás vybehne, aj tak sme to nezvládli. Pred zápasom by sme bod brali, teraz sme však nespokojní. Nemôže sa nám stávať, že tak dobre rozohraný zápas prehráme, nestalo sa to po prvý raz."

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

Góly: 13. , 29., 54. L. Novák, 16. Milo, 23. Ručkay, 39. Tománek, 42. Bajtek. Rozhodovali: Stano - Brath, Bogdaň, vylúčení : 5:5, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 2422 divákov

Hlasy trénerov

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Obvykle máme doma o jedného hráča viac v podobe divákov, ktorí nás ženú dopredu, tak tomu bolo aj teraz. Zápas sa nám vydaril, hrali sme pekný kombinačný hokej okorenený gólmi, takže sme s hrou aj výsledkom spokojní."

Robert Kaláber, tréner Žiliny: "Do Nitry sme prišli hrať zodpovedne, čo sa nám darilo iba desať minút, potom sme inkasovali a rovnako tak aj v druhej tretine. Súper dominoval vo všetkých činnostiach a zaslúžene vyhral."

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 2:3 pp a sn (0:2, 2:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 25. Školiak, 32. Trška - 14. Filip, 20. Cuník, roz. nájazd Melichárek. Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bundil, Jonák - Bednár, Snášel, 1275 divákov

Priebeh zápasu

Hostia z Piešťan vstúpili do zápasu aktívne a už v 3. minúte sa mohli ujať vedenia, Saliji však svoj prienik na Lipovského gólom nezakončil. "Havrani" sa následne usadili v útočnej tretine, no domáca defenzíva ich do priameho ohrozenia bránky nepúšťala. V 6. minúte sa mohlo skóre meniť na opačnej strane, to by však Mráz musel namieriť presnejšie. O dve minúty nato sa pokúšal oklamať Lipovského Melichárek, skalický gólman sa ale zaskvel a situáciu vyriešil dobrým zákrokom. Piešťanom sa napokon podarilo skórovať v 14. minúte, keď prestrelil obranca Filip všetko, čo mu stálo v ceste. V závere prvej časti hry sa hostia radovali aj druhýkrát, presilovku sa podarilo využiť Cunikovi.

Domáci sa po zmene strán dočkali vyrovnania v 25. minúte, keď sa pri početnej prevahe podarilo prepasírovať puk za Šúreka útočníkovi Renému Školiakovi. Skalica následne prebrala iniciatívu v hre a hostia mali čo robiť, aby opäť neinkasovali. V 28. minúte mohol vyrovnať opäť Školiak, ale neuspel rovnako ako o minútu neskôr Kutálek a po ňom aj Mikéska. V 32. minúte bol však brankár Piešťan už bezmocný, keď sa presne ponad lapačku trafil obranca Trška. 

Skaličania v tretej tretine zacítili vôňu troch bodov a duel sa snažili rozhodnúť. V 43. minúte pohrozil strelou švihom Preisinger, Šúrek si však s jeho pokusom poradil. O šesť minút neskôr mohol nakloniť misky váh na stranu Záhorákov Obdržálek, ale v tesnej blízkosti piešťanskej bránky tretí gól nezaznamenal. V 56. minúte si vylámal zuby na Šúrekovi aj Mráz, ktorý mohol dorážať koľko chcel, no puk za chrbát piešťanského gólmana nepretlačil. 

Piešťany napokon doviedli duel do predĺženia, v ktorom gól nepadol. O víťazovi a deľbe bodov tak rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší hostia vďaka Tiborovi Melichárkovi.

MHC Mountfield Martin - HC Košice 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Rozhodujúci nájazd Spilar. Rozhodovali: J. Konc - Gajan, Tornay, vylúčení: 3:7, navyše: Marcinko (Košice) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, striedania: 28. Riečický za Hyláka (Košice), 1600 divákov

Hlasy

Daniel Babka, tréner Martina: "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Škoda, že sme nevyužili žiadnu z viacerých šancí, ktoré volali po góle. Potom sa hra vyrovnala. Zlomovým momentom bola naša nevyužitá dvojnásobná presilovka. Súper v tretej tretine vyvinul veľký tlak, ale podržal nás brankár Čech. Moji hráči hrali obetavo, tak myslím, že deľba bodov v riadnom hracom čase je spravodlivá. Bez gólu v samostatných nájazdoch sa nedá vyhrať a tak sme získali aspoň cenný bod."

Anton Tomko, tréner Košíc: "V Martine sa zrodil futbalový výsledok. Bol to ťažký zápas. Martin výborne bránil stredné pásmo, perfektne vykrýval priestor v obrannej tretine, takže sme sa ťažko presadzovali. Musím povedať, že v prvej tretine si súper vypracoval viac šancí. Postupom času sme získavali prevahu. Pribrzdili nás zbytočné vylúčenia. Dôležité bolo ubránenie takmer dvojminútovej presilovky Martina 5:3. V tretej tretine sme mali výrazný tlak a veľké gólové šance, ale nevyužili sme ich. A tak sa tešíme, že sme zvíťazili aspoň v samostatných nájazdoch." 

HKM Zvolen - Dukla Trenčín 2:3 sn (1:0, 0:2, 1:0, -0:0, 0:1)

Góly: 16. Hraško, 45. Michal Chovan - 27. Šišovský, 39. D. Hudec, rozh. sam. nájazd Klíma. Rozhodcovia Brill (Švajč.), Müllner - P. Šefčík, Výleta, vylúčení 4:7, navyše Juraško (Zvolen) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky 1:0, v oslabení 1:0, 1307 divákov.

Priebeh zápasu

Zvolenu sa v predchádzajúcich zápasoch darilo, držal trojzápasovú šnúru víťazstiev, a tak sa proti Trenčanom dosť favorizoval. Predpoklady sa nepatrne potvrdili v prvej, dosť fádnej tretine, ktorú výrazne ovplyvnilo päťminútové oslabenie domácich po faule Juraška. V presilovke Trenčania nielen nevsietili, ale dokonca inkasovali. V 16. min im ušiel Chovan s Brabencom, prečíslenie síce úspešne nezakončili, no pomohol im Hraško. Svojou typickou strelou od modrej otvoril skóre a Trenčanov potrestal za neschopnosť viac zamestnať Šimka v bránke. Hostia ho vyskúšali nepriamo najviac v 7. min, keď Kútny trafil po strele Komínka žŕdku, inak ho už vážnejšie neohrozili. V druhej tretine nevyužili najskôr Zvolenčania presilovku, aj chyby sa dopustili, po ktorej Komínkovi chýbali len centimetre na gól. Čo sa malo stať, to aj prišlo, v 27. min Šišovský prekvapil Šimka slabšou strelou, čakal asi ráznejšiu, pod žŕdku, nie po ľade, a začínalo sa odznova. Často sa vylučovalo, v strednej časti hry až piati zohrievali trestnú lavicu, viac na strane hostí, no bez gólového efektu. Trenčania si napokon za zvýšenú aktivitu ďalší gól v závere tretiny zaslúžili, postaral sa oň D. Hudec v 39. min, keď krásne vymietol z medzikružia pavučinu v bránke Šimka. Predchádzajúce vzájomné zápasy v sezóne sa skončili vždy tesným pomerom o gól a štvrtý nabral nábeh dopadnúť rovnako, najmä keď v 45. min Michal Chovan od modrej v presilovke trvajúcej len osem sekúnd vyrovnal. V ďalších minútech sa na rozdiel od Lašáka viac zapotil v bránke jeho náprotivok Šimko, tempo sa však vystupňovalo na oboch stranách s vidinou rozhodnúť zápas ešte v normálnom hracom čase. V 55. min sa ukázala dravosť P. Zuzina a jeho strele do žŕdky chýbali milimetre. Záver si Trenčania skomplikovali sami, v 58. min za hákovanie vylúčili Novajovského, hostia ju ustáli, no vzápätí 15 sekúnd neskôr po rozohrávke samotného brankára Šimka mohol rozhodnúť P. Zuzin. V predĺžení spálil obrovskú šancu hosťujúci Kútny, hneď sa však nechal vylúčiť a ponúkol súperovi lukratívnu presilovku štyroch na troch. Vyznamenal sa pri nej Lašák, pochytal všetky strely, gól nepadol ani z minútovej presilovky hostí po hákovaní Hraška a o víťazovi museli rozhodnúť samostatné nájazdy, s rozhodujúcim v podaní Klímu, jedinému úspešnému strelcovi z ôsmich. 

Hlasy

Július Šupler, tréner Zvolena: "Doplácame na vírus, 11 hráčov sa s ním trápi a užíva lieky. Robíme všetko, aby sa nákaza nerozširovala, aj na zápas s dvadsiatkou sme hráčov oddelili od seba a siedmi cestovali mikrobusom. Program zápasov je náročný a ich množstvo sa prejavilo na výkone. V prvom rade sa musíme dostať z chorôb a dovtedy sa pokúšať aj v zúženom kádri bodovať."

Milan Staš, kouč Trenčína: "Musím uznať, že súper mal hokejovo navrch, my zasa v bojovnosti a túžbe zvíťaziť. Škoda, že sme nevyužívali presilovky, navyše sme dopustili, aby súper v jednej z nich nám strelil gól. Podržal nás brankár Lašák bravúrnymi zákrokmi, pretože nie vždy stála obrana na pevných nohách."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies