TIP NA VÝLET: Leto na Oravskom hrade vyvrcholí nočnou prehliadkou s Drakulom

NETKY.SK • 22 August 2019, 15:57 • 2 min
TIP NA VÝLET: Leto na Oravskom hrade vyvrcholí nočnou prehliadkou s Drakulom

ORAVSKÝ PODZÁMOK – Vyvrcholením tohtoročných letných podujatí na Oravskom hrade bude posledná nočná prehliadka s názvom Drakula – upír Nosferatu. Uskutoční sa v piatok 30. augusta.

slovakia

left justify in out

O tom informovala riaditeľka správcovského Oravského múzea Pavla O. Hviezdoslava Mária Jagnešáková.

 

„Všetci hradní duchovia čakajú spolu s Drakulom na ich najväčšiu slávnosť, ktorou je práve táto nočná prehliadka. Návštevníci sa môžu tešiť na napínavý program, pri ktorom sa im zatají dych. Upír Nosferatu, ktorý bol inšpiráciou pre prvý nemý horor na svete, natočený v roku 1922 práve na Oravskom hrade, si príde urobiť na svoj hrad poriadok,“ priblížila riaditeľka múzea.

 

Zavítať do sveta duchov a strašidiel môžu návštevníci hradu v čase od 20.00 h do 01.30 h. Podujatie nie je vhodné pre deti do 15 rokov.

 

img

 

Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako „orlie hniezdo“, je jednou z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska.

 

Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona