Spišiakom sa dostalo uznanie z krajiny vychádzajúceho Slnka

NETKY.SK • 24 Január 2019, 13:54 • 2 min
Spišiakom sa dostalo uznanie z krajiny vychádzajúceho Slnka

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Japonský profesor ocenil pokrok Spišiakov. Päť rokov po zavedení programu Výroba na svetovej úrovni (World Class Manufacturing - WCM) sa totiž spišskonovoveský výrobca chladiarenských kompresorov dostal na úroveň tzv. bronzového závodu. To značí, že dosiahol skóre 50 na 100-bodovej stupnici.

slovakia

left justify in out

Hlavným cieľom WCM je dosiahnuť neustále zlepšovanie sa vo výrobnom procese. Deje sa tak elimináciou plytvania a vylepšovaním kvality, pracovných podmienok, bezpečnosti a šetrného prístupu k životnému prostrediu. Systém je zároveň nastavený tak, aby sa v jeho rámci mohli všetci zamestnanci neustále vzdelávať.

 

img

 

"Vysvedčenie nám na tohto týždňovom audite osobne pridelil emeritný profesor Hajime Yamashina z univerzity v japonskom Kjóte, autor metodiky," informoval riaditeľ Embraco Slovakia Marcelo Borba.

 

img

 

Borba dodal, že noví zamestnanci zaradení do programu Trainee pre absolventov vysokých škôl dostávajú pracovné úlohy priamo súvisiace so systémom WCM. Pri zvyšovaní produktivity pomáha tiež automatizovaný zber dát, vďaka ktorému sa dajú lepšie identifikovať a následne riešiť odstávky na jednotlivých strojoch a zariadeniach. Medzi spoločnosti, ktoré tiež uplatňujú systém WCM, patria Fiat, Magneti Marelli či Unilever.

 

img

 

"Máme pred sebou roky, keď nás WCM bude naďalej viesť a usmerňovať. Je to dôležitý nástroj, vďaka ktorému si môžeme udržiavať svoju pozíciu na svetovom trhu," konštatuje Borba na záver.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies