Igor Matovič má problém pre vyjadrenie o Židoch. Hrozia mu súdom!

NETKY.SK • 13 Jún 2022, 16:39 • 2 min
Igor Matovič má problém pre vyjadrenie o Židoch. Hrozia mu súdom!

BRATISLAVA - Minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič v reakcii na prieskum o dôveryhodnosti politikov kritizoval novinárov. Jeho slová si všimol aj Inštitút ľudských práv.

slovakia

left justify in out

Z prieskumu vyplynulo, že patrí k najmenej dôveryhodným politikom. Zástupcom médií povedal, že ho takéto informácie nezaujímajú, no dodal, že je pod „dvojročnou permanentnou paľbou zaujatých novinárov“. 

 

img

 

Tvrdí, že médiá nepíšu o tom, čo robil dobre, ale ak mal k niečomu váhavý postoj, odprezentovali to ako najväčšiu katastrofu. „Urobili ste jednoducho zo mňa Žida 21. storočia. Tak ako Židia počas nacistického Nemecka boli za všetko vinní, lebo jednoducho Hitler ukázal na nich prstom, tak mnohí ľudia na Slovensku chceli urobiť niekoho, kto bude za všetko vinný, či počas koronakrízy alebo neskôr, a podarilo sa to mnohým z vás,“ vyjadril sa.

 

Prečítajte si tiež: Poznáme víťazný návrh nového dizajnu policajných vozidiel

 

Podľa šéfa Inštitútu ľudských práv Petra Weisenbachera by sa mal minister za tieto slová ospravedlniť. V opačnom prípade, po porade s právnikmi, podnikne adekvátne právne kroky.

 

img

Peter Weisenbacher

 

„Predstaviteľ vlády krajiny, ktorá sa podieľala na holokauste, by mal v tejto súvislosti mimoriadne vážiť slová. Igor Matovič však robí presný opak a svojimi nevkusnými výrokmi relativizuje holokaust, znevažuje pamiatku obetí nacizmu a nahráva antisemitom. Občanov židovského pôvodu počas tzv. Slovenského štátu najprv pripravili o slobodu, potom o majetok a nakoniec väčšinu z nich aj o život. Takto sme stratili vyše 70-tisíc ľudí. Relativizácia holokaustu a podpora antisemitizmu, včítane tej nepriamej, nemá v demokratickej spoločnosti miesto,“ povedal. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies