Košice prežili druhú klinickú smrť a séria sa tak vracia do Popradu

NETKY.SK • 18 Marec 2019, 23:02 • 2 min
Košice prežili druhú klinickú smrť a séria sa tak vracia do Popradu

KOŠICE - Playoff našej najvyššej hokejovej extraligy sa pre košických hokejistov nezačalo vyvíjať spočiatku podľa plánov. V sérii s Popradom sa im však podarilo odvrátiť už druhý mečbal. Dnešný zápas mohol byť pre oceliarov tým posledným v sezóne, no nestalo sa tak.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako Košice dokázali vyhrať cez víkend v Poprade, sa im dnes podarilo sériu ešte minimálne o jeden zápas predĺžiť. Domáca Steel Aréna, ktorá bude aj hlavným dejiskom tohtoročných MS v hokeji, konečne mohla oslavovať prvé víťazstvo svojho tímu v tohtoročnom playoff. Košice uspeli v napínavom zápase 4:3 po predĺžení. Vo vlastnej hale Košičania až do dnešného dňa podľahli Popradčanom vo všetkých predchádzajúcich dueloch v aktuálnej sezóne. Séria sa teraz sťahuje do Popradu, kde je šiesty zápas série na programe v stredu 20. marca.

 

img

"Oceliari" ešte tri minúty pred koncom tretej tretiny prehrávali 2:3, napokon sa však tešia z triumfu 4:3 po predĺžení. Tomáš Hričina 129 sekúnd pred treťou sirénou vyrovnal na 3:3, no v piatej minúte nadstaveného času Justin Buzzeo prekonal domáceho Jána Laca a Popradčania sa tešili z predčasného postupu do semifinále. Rozhodcovia však tento zásah neuznali pre posunutú bránku, takže Košice "prežili klinickú smrť". V 77. min Eduard Šedivý v presilovke rozhodol o tom, že séria sa ešte nekončí. Na trestnej lavici sedel práve spomenutý Buzzeo. "Je úžasné, čo sme dnes zvládli. Myslím si, že sme v tomto súboji boli lepší a zaslúžili sme si víťazstvo. Dali sme si vlastný gól, na jeden sme súperovi prihrali. Vravel som si, že keď je ten hore spravodlivý, tak by sme to mali zvládnuť," povedal tréner košického tímu Roman Šimíček v prvej reakcii pre RTVS.

 

img

K neuznanému gólu súpera v predĺžení poznamenal: "Bola to pre nás veľmi ťažká situácia, ale v kútiku duše som veril, že ten gól nemôže platiť. Asi to tak malo byť a myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene."

Kouč popradského kolektívu Roman Stantien bol po súboji sklamaný. "Každá prehra je krutá, táto nie je špeciálna." Kormidelník "kamzíkov" napriek neúspechu jeho zverencov vyjadril presvedčenie, že tím spod Tatier v stredu pred vlastnými fanúšikmi spečatí postup do semifinále. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies