Tina vydáva akustický album Unplugged CD 2004-2014

NETKY.SK • 20 December 2014, 11:36 • 2 min
Tina vydáva akustický album Unplugged CD 2004-2014

BRATISLAVA – Speváčka Tina vydala v týchto dňoch akustický album s názvom Unplugged CD 2004-2014. Vychádza po úspešnom akustickom turné, ktoré dvojnásobná zlatá slávica absolvovala na jeseň.

slovakia

left justify in out

Tina nečakane potešila svojich fanúšikov v tomto roku hneď dvakrát. Prvé prekvapenie prišlo na jeseň, keď sa vydala v tichosti a s minimálnou propagáciou na akustické turné. „Našla som štvoricu ľudí, ktorá dokázala zhudobniť moje predstavy, a tým mi splnila sen o akustickom projekte. Nerobili sme to pre peniaze, o čom svedčí aj fakt, že sme išli bez finančného vkladu, bez sponzorov, bez proma, jednoducho sme sa rozhodli, že ideme a v krátkom čase sme si to odpromovali sami na sociálnych sieťach. Aj napriek tomu prišlo dosť ľudí, čomu sa tešíme,“ hodnotí akustické vystúpenia s odstupom niekoľkých týždňov. 
      

Druhé prekvapenie predstavila pár dní pred Vianocami, keď oznámila, že vydáva nový album. Rovnako ako jej tohtoročná klubová šnúra i spomínaný album dostal akustický šat. „Ten projekt je taký krásny, že som chcela, aby zostal zaznamenaný a keďže ohlasy boli fakt dobré, chcela som, aby tú hudbu počuli aj ľudia, ktorým sme nedali šancu prísť naživo. Či už boli z Česka, alebo sa nedostali pre nízku kapacitu, alebo sme jednoducho nehrali blízko ich mesta,” vysvetľuje speváčka, ktorá sa zatvorila vo svojom obľúbenom nahrávacom štúdiu u Viktora Hazarda v Bratislave hneď po ukončení turné.
      

Uplynulo ďalších desať dní a nová platňa bola nahratá. Ako Tina prezrádza, prevažnú väčšinu aranžov vytvorila sama v spolupráci s producentom Jojom Engererom. „Dozrela som a dokážem si presne povedať, čo a ako chcem a keďže Laura, Veronika, Esso aj Jojo sú veľmi šikovní, práca išla veľmi rýchlo a aj vďaka nim celý projekt stál na pevných základoch,” pochvaľuje si svoj aktuálny tím. 
     

Ako dodáva, koncertný playlist bol tentoraz poriadne dlhý a nie všetky piesne z neho sa vo finále zmestili na tracklist akustického albumu. „Taktiež som logicky stavila na tie úplne najznámejšie,“ vysvetľuje Tina a dodáva: „Jedinou novou skladbou na albume je spomínaná pieseň Ďakujem, čo je cover verzia starého maďarského hitu, ktorý milujem už dlhé roky a bolo mojím snom ho raz prerobiť.“
      

Hoci sama o sebe tvrdí, že počas uplynulého roka pre tehotenstvo veľa práce nestihla, záver tohto roka dokazuje pravý opak. A napriek ďalšej materskej dovolenke, ktorú má pred sebou, si pomaličky začína robiť plány, súvisiace s návratom na scénu. „Toto turné a ohlasy na album ma nútia premýšľať inak, ako to bolo v pláne. Chcela som veľmi dlhú materskú. Ale zostala vo mne príliš pekná energia na to, aby to ostalo bez povšimnutia. Keď nevyprchá, o rok by som chcela prísť s niečím novým. Nemyslím zatiaľ vo veľkom. Čas ukáže.“
      

Tina (vlastným menom Martina Csillágová, 1984) začínala svoju spevácku dráhu v roku 2003, v októbri 2004 vydala debutový album Tina, v novembri 2006 pridala druhý, úspešný štúdiový album Chillin. Za ten dostala v ankete hudobnej akadémie Aurel za rok 2006 štyri ocenenia - ženský spevácky výkon roka, album roka, producentský výkon roka a zvukový záznam roka. V júni 2009 vydala tretí album s názvom Veci sa menia a v decembri 2011 štvrtý album S.E.X.Y. Moderovala druhú sériu speváckej súťaže Česká a Slovenská Superstar 2011 aj šou Hlas Česko Slovenska. V novembri 2012 vyšiel kompilačný album Best Of. V ankete Slávik bola za roky 2007, 2008 a 2009 na piatom mieste, v roku 2010 druhá, za rok 2011 aj 2012 skončila na prvom mieste. 
      

TASR informovala Adriana Čahojová, PR manažérka spoločnosti Soul For Show. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies