The xx dobyli po druhý raz UK Chart

NETKY.SK • 21 Január 2017, 10:38 • 2 min
The xx dobyli po druhý raz UK Chart

LONDÝN - Anglická indiepopová kapela The xx dobyla po druhý raz britský albumový rebríček. Najnovšie sa jej to podarilo s nahrávkou I See You, ktorá vyšla 13. januára.

slovakia

left justify in out

Zo štúdiovky sa v prvom týždni od jej uvedenia na trh predalo 26 500 kusov. Skupina sa predtým dostala na vrchol rebríčka s predchádzajúcim albumom Coexist (2012).

 

Tretí album kapely I See You obsahuje desať skladieb, medzi nimi sú aj single On Hold a Say Something Loving. Formácia podporí nahrávku aj na turné, v rámci ktorého sa predstaví napríklad 23. februára vo viedenskej Marx Halle. Skupina okrem toho potvrdila účasť aj na poľskom festivale Open'er, ktorý sa bude konať od 28. júna do 1. júla v meste Gdynia, pričom The xx sa predstavia v posledný deň podujatia.


Skupina The xx vznikla v roku 2005 a jej súčasnú zostavu tvoria Jamie xx (produkcia, perkusie), Romy Madley Croft (gitara, spev) a Oliver Sim (basgitara, klávesy). Debutový album xx uviedli na trh v roku 2009. Za nahrávku, ktorá obsahuje single ako Crystalised či Islands, získali Mercury Prize. Nasledovali spomínané štúdiovky Coexist a I See You. Ich ďalšia úspešná skladba s názvom Together sa zas nachádza na soundtracku filmu Veľký Gatsby (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies