The Weeknd čelí obvineniu z porušenia autorských práv

NETKY.SK • 10 December 2015, 11:23 • 2 min
The Weeknd čelí obvineniu z porušenia autorských práv

OTTAWA - Kanadský spevák The Weeknd čelí žalobe z plagiátorstva. Tú na losangeleský okresný súd podali predstavitelia spoločnosti Cutting Edge Music v mene waleského skladateľa Toma Rayboulda. Tvrdia v nej, že interpretova skladba The Hills z jeho najnovšieho albumu Beauty Behind The Madness (2015) je plagiátom Raybouldovej piesne Revolution z filmu Stroj (2013) režiséra Caradoga Jamesa.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli predstavitelia Cutting Edge Music, v oboch nahrávkach počuť takmer identické osobité zvuky basgitary a obsahuje tiež rovnakú výškovú sekvenciu, melodickú štruktúru či iné podobnosti. Je taktiež známe, že Emmanuel Nickerson, jeden z autorov piesne The Hills, zanechal 9. marca správu na sociálnej sieti Twitter venovanú autorovi filmovej skladby. Písal v nej o jej spracovaní na ďalšom Weekndovom albume a uviedol, že je fanúšikom jeho hudby pre spomínanú snímku. Zástupcovia Cutting Edge Music žiadajú v žalobe bližšie nešpecifikované odškodné.


Dvadsaťpäťročný The Weeknd, vlastným menom Abel Makkonen Tesfaye, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. V nasledujúcom roku vydal tri mixtapey - House Of Balloons, Thursday a Echoes Of Silence, ktoré sa v novembri 2012 dostali do predaja spoločne ako kompilácia Trilogy. Prvú štúdiovku Kiss Land vydal v roku 2013, pričom sa dostala na druhú priečku v americkom rebríčku Billboard 200. Pochádzajú z nej single Kiss Land, Live For (feat. Drake) či Wanderlust. V auguste vyšiel jeho druhý album Beauty Behind The Madness, s ktorým dobyl britský aj americký rebríček. Zatiaľ sa mu podarilo získať napríklad štyri Juno Awards, dve American Music Awards či jednu BET Award.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies